FOTO În sfârşit, se întâmplă: după 22 de ani de aşteptări, Biblioteca Naţională se deschide mâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu o zi înainte de a fi inaugurată, Biblioteca Naţională a României va fi sfinţită de Patriarhul Daniel. De mâine, iubitorii de carte vor avea la dispoziţie în noul sediu 14 săli de lectură.

La peste 22 de ani de la Revoluţie, românii beneficiază, în sfârşit, de o adevărată bibliotecă națională. Noul edificiu cultural a fost inaugurat în decembrie 2011. Reabilitarea a costat peste 125 de milioane de euro.

Biblioteca Naţională, transformată recent într-o emblemă modernă a Capitalei, pregăteşte pentru relansarea de mâine o serie de evenimente inedite: spectacole de teatru, conferinţe, expoziţii şi concerte pentru toate gusturile.

Modernizarea Bibliotecii Naţionale din Bucureşti

Click pe fotogalerie pentru mai multe imagini din interiorul Bibliotecii Naţionale!

Deschiderea oficială a noului sediu se va bucura de prezenţa unor personalităţi marcante din lumea culturală, profesională şi politică. Evenimentul va avea invitaţi de seamă, precum Kelemen Hunor, ministrul Culturii, Elena Tîrziman, directorul general al BNR, Ioan Haiduc, preşedintele Academiei Române, şi Nicolae Manolescu, ambasador UNESCO. Discuţiile se vor concentra pe conceptul, biografia şi identitatea Bibliotecii Naţionale. Totodată, iubitorii de lectură sunt invitaţi să participe la vernisajul expoziţiei „Cartea“, realizată de Uniunea Artiştilor Plastici din România.

image

Click pe poze pentru a vedea mai multe imagini cu modernizarea Bibliotecii Naţionale!

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite