Fotbaliştii Mărgăritescu şi Munteanu au fost condamnaţi la închisoare cu executare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi foşti sportivi, Andrei Mărgăritescu şi Cristian Munteanu, au fost condamnaţi la închisoare într-un dosar de furt de maşini. Decizia judecătorilor nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Fotbaliştii Andrei Mărgăritescu şi Cristi Munteanu au fost condamnaţi, azi, de Tribunalul Bucureşti la pedepse de trei ani, respectiv cinci ani de închisoare cu executare, iar fondatorul centrului medical Doris, Alexandru Magherescu, a primit şapte ani de închisoare cu executare.

Andrei Mărgăritescu (31 de ani) este acuzat de fals în declaraţii, uz de fals şi tăinuire într-un dosar în care sunt cercetaţi mai mulţi escroci care înşelau companiile de asigurări cu furturi fictive ale unor autoturisme de lux.  Prietenul lui Mărgăritescu, fostul portar dinamovist Cristi Munteanu (37 de ani), a fost trimis în judecată în acelaşi dosar. Potrivit procurorilor, cei doi sportivi au cumpărat, la aproape un sfert din preţ, un Audi A8 despre care ştiau că este de furat. Mărăgăritescu a dat declaraţii false în faţa notarului şi s-a prezentat la poliţie cu acte falsificate.

Andrei Mărgăritescu a mers, în mai 2010, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise şi Înmatricularea Vehiculelor Argeş  şi a prezentat un certificat de autenticitate fals pentru autoturismul Audi A8, a cărui înmatriculare a solicitat-o. Fotbalistul a mai prezentat un contract de vânzare-cumpărare al autoturismului încheiat între el şi proprietarul din acte, deşi cei doi nu s-au întâlnit niciodată, precum şi un act notarial în care a dat o declaraţie falsă că a pierdut certificatul de înmatriculare. Potrivit procurorilor, autoturismul a fost proprietatea medicului Alexandru Magherescu, arestat preventiv pentru că a înscenat furtul Audi-ului şi a fraudat societatea de asigurare.

Vom reveni cu detalii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite