Focuri de armă în Bucureşti pentru a opri un şofer băut. Poliţiştii au descoperit că acesta nu avea nici măcar carnet

Focuri de armă în Bucureşti pentru a opri un şofer băut. Poliţiştii au descoperit că acesta nu avea nici măcar carnet

Poliţiştii au fost nevoiţi să deschidă de două ori focul FOTO News.ro

Poliţiştii au tras focuri de avertisment pentru a opri o maşină al cărei şofer a refuzat să oprească, a trecut pe culoarea roşie a semaforului şi a provocat un accident, în sectorul 4 al Capitalei. Ulterior, analizele au relevat că şoferul avea o alcoolemie de 0,78 g/%0 în aerul expirat. De asemenea, bărbatul nu avea permis de conducere.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În cursul acestei dimineţi, în jurul orei 00.30, poliţişti  din cadrul Secţiei 16 Poliţie, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au observat pe o stradă din sectorul 4 al Capitalei,  un autoturism cu mai mulţi ocupanţi, care se deplasa sinuos pe carosabil. Poliţiştii au procedat la efectuarea manevrelor pentru oprirea regulamentară a autovehiculului, moment în care conducătorul auto a simulat oprirea, apoi a accelerat. Imediat, s-a pornit în urmărirea autoturismului, iar la o  intersecţie , un echipaj de la Secţia 15 Poliţie, solicitat ca sprijin, a încercat să oprească maşina, însă după refuzul şoferului de a opri, au folosit armamentul din dotare, executând focuri de avertisment în plan vertical, autoturismul neoprind nici de această dată”, anunţă Poliţia Capitalei.

Poliţiştii au făcut din nou uz de armă când, ajuns la o altă intersecţie, şoferul a pătruns pe culoarea roşie a semaforului electric acroşând un alt autoturism care se deplasa regulamentar, fiind interceptat şi oprit.

„Cei patru  ocupanţi au coborât şi au început să alerge, moment în care, pentru prinderea şi imoblizarea acestora, s-a folosit din nou armamentul din dotare, executându-se în plan vertical focuri de avertisment”, precizează Poliţia.

În urma primelor verificări s-a stabilit că şoferul autoturismului  nu deţine permis de conducere, iar în urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,78 g/%0 în aerul expirat.

Poliţia precizează că, în ambele cazuri, în urma folosirii armamentului din dotare nu au rezultat victime sau pagube materiale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: