Flotanţii care vor să voteze în iunie mai au la dispoziţie doar o săptămână să-şi obţină viza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cetăţenii fără domiciliu permanent în Bucureşti, sau viză de reşedinţă, riscă să rămână fără drept de vot la alegerile locale din această vară dacă nu vor depune actele în decurs de o săptămână.

Preşedintele Asociaţiei "Salvaţi Bucureştiul", viitor candidat la Primăria Bucureştiului, face un avertisment pentru cei interesaţi să voteze, dar care nu au nici domiciliul permanent (pe cartea de identitate), nici viza de reşedinţă (de flotant) în localitatea în care s-au stabilit.

Astfel, cetăţenii aflaţi în această situaţie mai au la dispoziţie încă o săptămână pentru a depune actele. "Dacă data alegerilor locale este 10 iunie 2012, aşa cum se preconizează, pot vota cetăţenii care au viza de reşedinţă (de flotant) obţinută până la data de 10 martie 2012. Întrucât perioada de rezolvare de către Poliţie a cererii de viză de reşedinţă este de o săptămână, persoanele care doresc să voteze dar nu au viza de reşedinţă trebuie să facă cererea în săptămâna 27 februarie – 2 martie 2012" explică Nicuşor Dan într-un comunicat emis astăzi. Acesta a mai adăugat că, în Capitală, câteva sute de mii de cetăţeni se află în această situaţie.

Pentru persoanele care au contract de închiriere înregistrat la Administraţia Financiară, cererea pentru viza de reşedinţă trebuie să fie însoţită de:

-          contractul de închiriere în original şi copie

-          actul de identitate al solicitantului

-          prezenţa obligatorie a solicitantului

-          timbre fiscale în valoare de 4 lei (obţinute de la orice oficiu poştal)

 

Pentru persoanele care nu au contract de închiriere înregistrat la Administraţia Financiară, cererea pentru viza de reşedinţă trebuie să fie însoţită de:

-          actul de spaţiu al găzduitorului în original şi copie

-           actul de identitate al solicitantului

-           actul de identitate al găzduitorului

-          prezenţa obligatorie a solicitantului şi a găzduitorului

-          timbre fiscale în valoare de 4 lei (obţinute de la orice oficiu poştal).

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite