Bucureştenii plătesc 219 lei pentru prinderea unui câine fără stăpân. PMB: trei firme angajate pentru urgentare

Bucureştenii plătesc 219 lei pentru prinderea unui câine fără stăpân. PMB: trei firme angajate pentru urgentare

Costul de capturare al unui câine este de 219 lei FOTO Adevărul

Primăria Capitalei a anunţat că Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor(ASPA) a intensificat programul de prindere a câinilor fără deţinător din  Bucureşti. De asememnea, municipalitatea a făcut public costul prinderii unui câine: 219 lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce ASPA a semnat, luni, 9 septembrie, contractele cu trei dintre cele şapte firme care au participat la licitaţia organizată de instituţie, prin care se putea suplimenta  echipele de strângere a maidanezilor, reprezentanţii municipalităţii au făcut publică suma pe care trebuie să o plătească pentru „operaţiunea de prindere a unui animal“: 219 lei.

Totodată, reprezentanţii Primăriei au precizat că acesta este costul stabilit în urma procedurii de licitaţie.

După 16 septembrie, hingherii „se axează“ pe haite

Zilele acestea, pe străzile Capitalei acţionează 11 masini cu un număr total de 32 de prinzători, deşi până acum ASPA acţiona cu trei maşini şi opt hingheri, iar echipele de prinzători intervin cu prioritate în jurul şcolilor şi grădiniţelor. De asemenea, echipele de prinzatori intervin cu prioritate în jurul şcolilor şi grădiniţelor, având în vedere faptul că în data de 16 septembrie va începe anul şcolar. 

De asemenea, dupa finalizarea acţiunilor din jurul şcolilor, grădiniţelor şi parcurilor, echipele de prinzători vor începe operaţiuni de ridicare a animalelor de la adresele la care au fost semnalate sau au fost identificate haite.

“Am fost acuzaţi că nu am făcut nimic până acum, însă cetăţenii trebuie să ştie că nu ne-am oprit nicio zi din prinderea şi ridicarea câinilor fără stăpân de pe străzi. După votul acordat bugetului instituţiei la sfârşitul lunii aprilie, proiectele, printre care şi cel privind externalizarea serviciilor de prindere a maidanezilor, s-au aflat timp de 30 de zile în dezbatere publică, aşa cum prevede legea, apoi au fost supuse aprobării Consiliului General al Municipiului Bucureşti”, a declarat Răzvan Băncescu, coordonator de proiect la ASPA.

 
3 firme câştigătoare
 
Pentru procedura de capturare s-au prezentat umrătoarele societăţi: S.C. RADIUS VET SRL, S.C. PET STUFF UNIVERS SRL, S.C. ELEN BASIC BUSINESS SRL, S.C. TURBO PET MOBIL SRL, S.C. PUPPY VET SRL, S.C. BEST MARKETING SRL şi S.C. TERRA MARIQUE SRL.
 
Dintre acestea, S.C. PUPPY VET SRL nu a respectat cerinţele prevăzute în documentaţia privind încheierea acordului cadru, după cum au declarat reprezentanţii municipalităţii.
 
În cele din urmă, dintre cele şapte firme, au semnat acordul cadru doar trei: S.C. ELEN BASIC BUSINESS SRL, 
S.C. BEST MARKETING SRL şi S.C. TERRA MARIQUE SRL.
 
Pe aceeaşi temă:
 
 
citeste totul despre: