Firea vrea ca donatorii de plasmă să primeastă tichete de 1.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Propunerea ar urma să fie votată în şedinţa
de joi a Consiliului General/ Foto: Inquam Photos/ George Călin
Propunerea ar urma să fie votată în şedinţa de joi a Consiliului General/ Foto: Inquam Photos/ George Călin

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a anunţat, marţi, că va propune Consiliului General un proiect care să îi stimuleze cu tichete în valoare de 1.000 de euro pe cei care au suferit de COVID-19 şi s-au vindecat, ca să doneze plasmă.

„Soluţie salvatoare la două zile distanţă! Pacienţii cu forme grave de Covid-19 au nevoie urgenţă de transfuzii cu plasmă de la pacienţii vindecaţi, care au dezvoltat anticorpi. Cei aproape 30.000 de pacienţi trecuţi prin infecţia Sars-Cov-2 ar putea să-i salveze pe cei care au forme mai dificile. Toate ţările din lume duc o bătălie acerbă pentru a salva cât mai multe vieţi. S-au creat, deja, programe naţionale pentru stimularea donării de plasmă. În România, din păcate, nu există un astfel de program concret. Doar lamentările Ministerului Sănătăţii că pacienţii vindecaţi nu prea vor să doneze (până în 400 au donat, din 30 000 vindecaţi)”, a scris Firea pe Facebook

Aceasta a precizat că un proiect în acest sens va fi înaintat Consiliului General şi că va fi supus votului în cadrul şedinţei de joi.

„În esenţă, este vorba despre convingerea cât mai multor pacienţi trataţi să fie salvatorii celor care suferă, prin întâlniri, discuţii, argumente umanitare. În plus, la acest efort vom adaugă şi un stimulent financiar în cuantum de 1.000 de euro, sub formă tichetelor de masă şi/sau cadou, din care donatorii pot procura medicamente (vitamine, minerale), alimente necesare revenirii tonusului dar şi alte produse necesare”, a adăugat Gabriela Firea.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite