Firea, după ce în Sectorul 5 au fost deschise şcolile: Nu luăm hotărâri locale. Fiecare va răspunde pentru nesupunere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Capitalei Gabriela Firea spune, referitor la faptul că în Sectorul 5 au fost deschise vineri toate unităţile de învăţământ, însă fără să se ţină cursuri, că decizia iniţială luată de comun acord cu primăriile şi cu Inspectoratul Şcolar era ca fiecare sector să deschidă o singură grădiniţă pentru copiii care nu aveau cu cine să stea acasă cât timp părinţii lor sunt la serviciu.

Firea a subliniat că nu se pot lua astfel de hotărâri locale, iar mai departe fiecare va răspunde pentru nesupunere.

"Noi am înţeles aşa: fiecare sector deschide o grădiniţă, pentru că acolo era problema, cu copiii mici. Dar de la a deschide doar o grădiniţă până la a spune că deschizi toate şcolile... Este adevărat, şcolile sunt în administrarea primăriilor, dar personalul didactic respectă tot ce decid Inspectoratul Şcolar şi Ministerul Educaţiei. Deci nu se poate ca la nivel de primărie de sector să se ia o astfel de decizie. O decizie legală luată trebuie respectată de toată lumea”, a declarat vineri primarul Capitalei Gabriela Firea, la comandamentul de iarnă convocat la sediul Poliţiei Locale.

Edilul a subliniat că "nimeni nu trebuie să se joace cu astfel de decizii şi că fiecare va răspunde, mai departe, pentru nesupunere".

"În baza avertizărilor meteo am luat această decizie de comun acord. Nu ne jucăm cu astfel de decizii şi nu luăm hotărâri locale. Mai departe, fiecare va răspunde pentru nesupunere”, a conchis Firea, precizând că măsurile vor fi luate de comitetul pentru situaţii de urgenţă.

De asemenea, primarul a spus că la call center-ul pus la dispoziţie de municipalitate pentru părinţii care nu au cu cine să îşi lase copiii vineri, când şcolile suntb închise, nu s-a înregistrat nicio solicitare, iar la nivel de sectoare au fost puţine solicitări.

Cursurile sunt suspendate integral în Bucureşti şi în judeţele Giurgiu, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman, Buzău, Dolj, Călăraşi, Ilfov, Olt, Ialomiţa (cu excepţia grădiniţelor cu program prelungit).

Ministerul Educaţiei a anunţat vineri că au fost suspendate cursurile în 38 de unităţi de învăţământ din următoarele judeţe: Argeş (19), Brăila (4), Vrancea (4), Galaţi (3), Vaslui (3), Mehedinţi (2), Alba (2) şi Vâlcea (1). Informaţiile au fost furnizate de inspectoratele şcolare judeţene la ora 10:00.

Părinţii îşi pot lăsa copiii la câteva dintre centrele şi grădiniţele din Sectoarele 1, 2, 3 şi 4, în ziua de vineri, când unităţile de învăţământ din Bucureşti sunt închise din cauza condiţiilor meteo. În Sectorul 5 au rămas deschide toate unităţile de învăţământ, fără să se ţină, însă, cursuri.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite