Firea: Managerul Spitalului de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială a demisionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunţă că în această dimineaţă a făcut o vizită inopinată la Spitalul de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială, după ce a primit informaţii privind o situaţie conflictuală între managerul spitalului şi cadrele didactice şi medicale din această unitate, iar la finalul discuţiilor managerul Tania Rădulescu şi-a dat demisia de onoare.

Firea spune că cea mai mare problemă a spitalului este lipsa unui spaţiu şi că imobilul vechi de 70 de ani în care funcţionează spitalul va fi consolidat, în condiţiile în care riscă să se prăbuşească, iar personalul şi aparatura, precum şi spaţiile destinate Facultăţii de Medicină Dentară vor fi relocate din Calea Plevnei.

Firea anunţă, miercuri dimineaţă, pe Facebook, că a făcut o vizită inopinată la Spitalul clinic de chirurgie oro-maxilo-faciala "Dan Theodorescu", situat pe Calea Plevnei din Capitală, după ce a primit mai multe informaţii conform cărora ar există o situaţie conflictuală între managerul spitalului şi cadrele didactice şi medicale din această unitate medicală. Ea spune că a analizat toate problemele cu care se confruntă spitalul, unul dintre cele mai stringente neajunsuri fiind lipsa unui spaţiu adecvat pentru o funcţionare optimă şi eficientă a spitalului, clădirea în care funcţionează în prezent o parte a secţiilor medicale necesitând lucrări de consolidare şi reabilitare. 

  

"Am dorit să discut atât cu managerul acestui spital, care are datoria de a crea toate condiţiile pentru ca activitatea medicală să se desfăşoare fără sincope, coerent şi eficient, cât şi cu profesorii care au misiunea nobilă de a trata pacienţii, dar şi de a forma noi cadre medicale, pentru a lua cât mai rapid toate măsurile necesare astfel încât acest spital, unitate de elită în sistemul medical din România, să îşi poată desfăşura activitatea în cele mai bune condiţii. Vorbim despre un spital care funcţionează de 70 de ani, unde sunt şcoliţi anual peste 2.000 de studenţi şi 1.000 de rezidenţi din ţara şi din străinătate", afirmă primarul Capitalei.

  

Firea mai spune că a dispus constituirea unui grup de lucru care să identifice cât mai rapid un spaţiu nou unde să fie mutat atât spitalul, cât şi ambulatoriul şi spaţiile destinate Facultăţii de Medicină Dentară, precizând că în acest an Primăria a alocat spitalului un buget de aproximativ 1,1 milioane euro, sumă care poate creşte la rectificarea bugetară, dacă este necesar. 

  

Primarul Capitalei mai spune că a cerut conducerii spitalului să acorde o atenţie sporită normelor de igienizare de dezinfecţie pentru a preveni apariţia infecţiilor nosocomiale. 

  

De asemenea, Firea anunţă că în urma întâlnirii, managerul actual al Spitalului de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială, dr. Tania Rădulescu, a decis să-şi dea demisia de onoare, aceasta urmând să aibă alte responsabilităţi în cadrul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale.

  

 Cu o capacitate de 61 de paturi, Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială "Prof.dr. Dan Theodorescu", care funcţionează în patru spaţii din Bucureşti, are o secţie clinică de chirurgie orală şi maxilo-facială, compatimente AŢI, primiri urgente-chirurgie maxilo-facială, servicii de spitalizare de zi chirurgie orală şi maxilo-faciala, cabinete de primire urgente stomatologice (adulţi şi copii), anatomie patologică, laboratoare de analize medicale, radiologie dentară, tehnică dentară precum şi un ambulatoriu de specialitate al spitalului, unde se desfăşoară şi activităţi de învăţământ în domenii precum chirurgie orală şi maxilo-faciala, implantologie orală, protetica dentară, pedodonţie, ododontie, paradontologie, ortodonţie şi medicină dentară preventivă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite