Firea, iritată de excesul şefilor de la Energetica, după ce şi-au luat SUV-uri de 27.000 de euro bucata. Reacţia primarului general

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Firea a declarat că nu consideră aceste maşini absolut necesare pentru o companie municipală FOTO Facebook
Firea a declarat că nu consideră aceste maşini absolut necesare pentru o companie municipală FOTO Facebook

Gabriela Firea a sancţionat conducerea companiei Energetica după ce au fost achiziţionate 3 maşini cu tracţiune integrală, deoarece, precizează primarul Capitalei, procedura nu a fost necesară. Firea a cerut şi o analiză a tuturor achiziţiilor demarate de Energetica.

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a decis să sancţioneze conducerea Companiei Municipale Energetica, după ce, aceasta a achiziţionat trei maşini în valoare de 27.000 de euro bucata, în condiţiile în care bucureştenii se plâng că nu au apă caldă şi căldură. Edilul consideră că deşi achiziţia companiei a respectat legea, nu este oportună în acest moment.

„Nu sunt de acord cu astfel de achiziţii, pe care nu le consider absolut necesare pentru o companie municipală. În consecinţă, am solicitat remedierea acestei situaţii, eventual prin vânzarea lor şi achiziţia unora mai potrivite pentru domeniul lor de activitate”, a declarat Gabriela Firea.

De asemenea, Firea a dispus realizarea unei analize atente a tuturor achiziţiilor respectivei companii.

Analiză a tuturor achiziţiilor companiei

Totodată, Primarul General a dispus realizarea unei analize minuţioase a tuturor achiziţiilor acestei companii.

„Reamintim că, prin anunţul de procedură publicat pe platforma SICAP cu indicativul CAN 1024498/11/11/2019, Compania Municipală Energetica a realizat achiziţia a 3 autovehicule Euro6, cu motorizarea de 1591cmc, 177 CP, tracţiune integrală, varianta de echipare medie şi consum mediu de 7,4 l/100km.

Facem precizarea că, în anul 2020, Compania Municipală Energetica Bucureşti va demara cel puţin 3 şantiere consecutive – Piaţa Bobocica, Drumul Taberei şi Ferentari – pentru modernizarea reţelei de termoficare a Capitalei”, se arată într-un comunicat al PMB.

SUV-uri de 27.000 de euro bucata

Compania Municipală Energetica, înfiinţată la propunerea Gabrielei Firea, pentru a se ocupa de sistemul de termoficare din Capitală, a achiziţionat 3 SUV-uri cu pilot automat, scaune şi volan încălzite, încărcare telefon wireless, volan şi schimbător de viteze îmbrăcate în piele, potrivit unui anunţ de atribuire publicat în SEAP. Asta în timp ce în mai multe sectoare din Capitală nu este apă caldă şi căldură.

Pentru cele trei maşini compania plăteşte 380.000 RON firmei BRODMI SRL, contractul fiind încheiat pe 29 octombrie 2019. Achiziţia de maşini se face în condiţiile în care sistemul de termoficare din oraş este în colaps şi în fiecare săptămână sute de clădiri rămân fără apă caldă şi căldură din cauza avariilor, conform hotnews.ro. 

Compania Municipală Energetică a fost înfiinţată în iunie 2017 pentru a se ocupa de sistemul de termoficare, însă după ce hotărârea de înfiinţare a acesteia a fost anulată în instanţă, Consiliul General a hotărât la începutul acestui an înfiinţarea a două noi companii, Termoenergetica Bucureşti şi Energetica Servicii Bucureşti. Cele două companii se vor forma în urma reorganizării şi divizării Companiei Municipale Energetica, urmând ca la final aceasta să fie dizolvată, au hotărât consilierii. Noile Companii au fost deja înfiinţate, iar de la 1 decembrie Termoenergetica a preluat activitatea RADET, însă Compania Municipală Energetica continuă să funcţioneze şi să facă achiziţii.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite