Firea: Calea Victoriei va deveni pietonală în weekend, în preajma sărbătorilor de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tineri trec pe Calea Victoriei, in cadrul Festivalului International al Luminii Spotlight, desfasurat in Bucuresti, 23 aprilie 2015  FOTO MEDIAFAX /  şTEFAN SANDU
Tineri trec pe Calea Victoriei, in cadrul Festivalului International al Luminii Spotlight, desfasurat in Bucuresti, 23 aprilie 2015  FOTO MEDIAFAX /  şTEFAN SANDU

Calea Victoriei va deveni cale pietonală la sfârşitul săpămânii, în preajma sărbătorilor pascale, a anunţat, miercuri, primarul Capitalei, Gabriela Firea, precizând că începe acţiunea de curăţenie, pentru că în prezent „oraşul pare că este bombardat, părăsit”, iar centrul arată „deplorabil”, cu foarte multe clădiri cu faţade murdare, magazine cu vitrine nespălate şi multe afişe lipite pe pereţii clădilor.

"Ne pregătim pentru ca în preajma sărbătorilor pascale, Calea Victoriei să devină cale pietonală. Ea va fi un exemplu de curăţenie, de civilizaţie, toate vitrinele trebuie să fie bine curăţate, înfrumuseţate şi să arate aşa cum ne place. Vor avea loc şi vor fi amenajate scene pentru spectacole, doar la sfârşitul săptămânii, mă refer de vineri seara până duminică seara, pentru a nu perturba traficul rutier în timpul săptămânii”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a precizat că au existat solicitări din parte bucureştenilor pentru o cale pietonală şi a considerat că cea mai potrivită este Calea Victoriei, dar nu cum arată în prezent, pentru că nu este îngrijită şi sunt foarte multe spaţii comerciale abandonate. Legat de acest lucru, edilul a spus că se gândeşte să fie impuse nişte reguli proprietarilor care deţin spaţii comerciale în zona centrală a Capitalei, ca aceştia să nu aibă voie să le ţină neînchiriate, iar dacă nu sunt închiriate, să amenajeze vitrinele.

"Dacă mergeţi acum pe Calea Victoriei, pe bulevardul Magheru sau în Centrul Vechi, oraşul pare că este bombardat, că este părăsit. Ceea ce nu este aşa. Dar realitatea din teren este cruntă. Ni s-a spus că nu s-au mai închiriat foarte multe spaţii, pentru că preţul este foarte ridicat. Dar cei care au astfel de spaţii în zona centrală, au şi responsabilităţi civice faţă de Bucureşti. Dacă tot nu le închiriază şi ţin la tariful ridicat, măcar să amenajeze”, a spus primarul Capitalei.

Firea a adăugat că, în ceea ce priveşte Centrul Vechi, au fost luate mai multe măsuri de igienizare, inclusiv la solicitările proprietarilor de terase din zonă. Astfel, vor fi amenajate mai multe tomberoane şi vor fi suplimentate echipajele de poliţie.

Primarul a mai spus că vor fi luate măsuri ca inclusiv cei care locuiesc în apartamentele de deasupra teraselor să păstreze curăţenia.

"În imobilele de deasupra teraselor, se vor lua toate măsurile pentru ca acele familii care locuiesc acolo să păstreze curăţenia oraşului şi să nu mai fie situaţii ca în primăvara şi vara trecută, în care turişti sau chiar bucureşteni se aflau în zonă pentru a se relaxa, iar deasupra se aruncau gunoaie pe balcon, mirosea foarte urât, ca să nu mai spun că apăreau rozătoare”, a adăugat Firea.

Primarul Capitalei a insistat asupra faptului că centrul oraşului arată „deplorabil” şi că sunt foarte multe clădiri cu faţade murdare, magazine cu vitrine nespălate şi multe afişe lipite pe pereţii clădilor.

"Am demarat deja în forţă acţiunea de curăţenie şi înfrumuseţare pe Calea Victoriei şi bulevardul Magheru şi, de asemenea, a Centrului Vechi. Aceste zone arată deplorabil. Am început să luăm măsuri, să contactăm proprietarii clădirilor pentru a-i înştiinţa că au şi ei obligaţii legale, pentru a nu permite ca aceste clădiri din zona centrală a Capitalei să fie murdare, să aibă faţadele neîngrijite, să permită anumite desene cu anumite caractere, care nu au ce căuta într-un oraş civilizat. De asemenea, sunt foarte multe vitrine nespălate, neîngrijite de mult timp, locuri abandonate, afişe peste afişe. Zona centrală a oraşului arată foarte murdar şi foarte urât”, a mai spus primarul.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite