Firea: Bucureştenii au rămas fără căldură pentru că ELCEN a crescut prea mult temperatura din conducte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gălăţenii riscă să îngheţe din nou în apartamentele încălzite în sistem centralizat

Sute de blocuri din sectoarele 2 şi 3 au rămas fără căldură, primarul Gabriela Firea susţinând că avaria a fost provocată de temperatura prea mare furnizată de ELCEN prin conducte.

UPDATE USR Bucureşti: Firea minte de îngheaţă apele!

„Sabotaj faţă de bucureşteni, din partea Elcen, instituşie in subordinea Guvernului PNL. S-a “greşit” cu 20 de grade mai mult la livrarea agentului termic, astfel încât s-a produs o avarie foarte gravă. Vom depune plângere penală pentru sabotarea sistemului centralizat de termoficare, care reprezintă infrastructura critică şi trebuie asigurată continuitatea, conform legii.

Nu credem în varianta unei erori tehnice. Diferenţa de temperatură este mult prea mare iar tehnicienii care au făcut manevrele ştiau că vor provoca o mare avarie”, scrie Gabriela Firea, pe pagina sa de Facebook.

Edilul Capitalei sugerează că acest sabotaj vine în contextul în care ministrul PNL al economiei a declarat că lucrează la o lege prin care Primăriei Capitalei să i se interzică plata subvenţiei pentru agentul termic, cu excepţia unui număr mic de persoane.

„Iată şi informaţiile de pe teren, în legătura cu avaria:

Avarie la reţeaua primară de termoficare din Capitală din cauza unor manevre efectuate de CET SUD - ELCEN, din subordinea Ministerului Economiei

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) anunţă că, ăn urma unor manevre efectuate de CET SUD, aparţinând ELCEN - entitate aflată în subordinea Ministerului Economiei, manevre ce au constat în modificarea debitului ce a determinat creştea bruscă a temperaturii agentului termic solicitat cu aproape 20 de grade - au fost înregistrate fluctuaţii de presiune în sistemul de termoficare, care au produs o avarie la reţeaua primară ce alimentează Sectoarele 2 şi 3 din Municipiul Bucureşti.

grade apa calda postare firea Facebook

Din această cauză suntem în imposibilitatea de a furniza apă caldă şi căldură către clienţii arondaţi punctelor termice din aceste zone.

Toate echipele Companiei Termoenergetica sunt în teren pentru a efectua manevrele de izolare a zonei afectate. Angajaţii CMTEB fac tot posibilul pentru remedierea avariei într-un timp cât mai scurt.

Ne cerem scuze clienţior pentru disconfort!”, mai scrie Firea.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite