FESTIVITATE Ziua Marinei va fi sărbătorită luni în Herăstrău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii se vor putea plimba gratuit cu vaporaşul pe Lacul Herăstrău, luni, începând cu ora 12.00, până la ora 20.00, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement organizează şi un eveniment cu fanfară militară, o slujbă religioasă şi o paradă de ambarcaţiuni, de Ziua Marinei Române.

Evenimentul va începe cu ridicarea pavilionului şi a marelui pavoaz, în prezenţa gărzii de onoare şi a fanfarei militare, după care vor urma oficierea unei slujbe religioase de comemorare a marinarilor căzuţi la datorie, apariţia zeului Neptun, parada vaporaşelor şi lăsarea la apă a ancorei de flori.
Marinarii ALPAB vor încheia programul cu jocuri marinăreşti tradiţionale, precum trasul la parâmă şi umplerea butoaielor cu apă.

12 ambarcaţiuni, la apă

„În această zi specială pentru marinarii români vom sărbători pe Lacul Herăstrău devotamentul şi pasiunea cu care aceştia şi-au dus la îndeplinire misiunile. Îi aşteptăm cu drag pe toţi cei care vor dori să ne fie alături la acest eveniment, ocazie cu care vom oferi vizitatorilor plimbări gratuite cu vaporaşul“, a precizat Radu Popa, director general ALPAB, într-un comunicat.

Pe Lacul Herăstrău vor fi prezente 12 ambarcaţiuni, cu un număr total de 400 de locuri. Vor fi prezente pe Lacul Herăstrău 12 ambarcațiuni, care vor totaliza un număr de 400 de locuri.

De asemenea, vor fi disponibile pentru plimbări 60 de bărci cu rame şi 60 de hidrobiciclete, care pot fi închiriate pentru cinci lei pe oră-bărcile şi 10 lei pe oră-hidrobicicletele.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite