Femeile cu două vagine şi anomaliile anatomice care ascund probleme grave: simptomele care ar trebui să te trimită de urgenţă la ginecolog

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printre cele mai inedite probleme cu care se confruntă unele femei se numără şi numărul de vagine. Deşi poate părea ciudat, există femei care au două vagine şi care află acest lucru abia după nişte controale ginecologice.

Medicul ginecolog Cătălin Haiduc a explicat, pentru „Adevărul“, cum se poate ca o femeie să aibă două vagine şi ce simte, de fapt, o persoană aflată în această situaţie.

Încă de la început trebuie să stiţi că această anomalie trebuie tratată cu foarte mare seriozitate pentru că poate duce la grave probleme pe care o femeie le poate întâmpina.

„De fapt, nu este vorba despre două vagine ci despre un vagin septat în două părţi distincte. Rezultă din fuziunea a două elemente embrionare“, explică specialistul.

consult ginecologic

Mai mult decât atât, în unele cazuri există posibilitatea ca femeile să aibă nu doar două vagine, ci şi două coluri uterine şi două utere, aceste anomalii fiind uneori greu de identificat. Chiar şi aşa, în unele cazuri apar simptome diferite printre care se pot numără apariţia târzie a menstruaţiei, dureri nejustificate de burtă în timpul menstruaţiei sau imposibilitatea de a rămâne însărcinată.

„Sunt numeroase anomalii, de la uter în formă de inimă până la împărţirea completă a uterului, vaginului sau colului în două. În unele cazuri se poate rezolva chirurgical, însă sunt necesare unele investigaţii, ca de exemplu RMN. Unele paciente nu ştiu mult timp că au o asemenea anomalie“, mai precizează specialistul. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite