Faza de proiectare a primului centru multi-cultural din Sectorul 4, încheiată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centru Sector 4

Faza de proiectare a primului centru multi-cultural din Sectorul 4 s-a încheiat, a anunţat miercuri primăria Sectorului 4, care a precizat că în curând va începe licitaţia publică pentru construirea primului teatru din sudul Bucureştiului, cu o suprafaţă de 2.500 de metri pătraţi şi cu sală de spectacole de 180 de locuri.

Proiectul va fi pus în aplicare ca urmare a unor cercetări sociologice, conform cărora locuitorilor Sectorului 4 le este îngreunat accesul la cultură. În sudul Bucureştiului nu există nicio instituţie culturală de nivelul unui teatru.

În momentul de faţă a fost încheiată procedura de proiectare a centrului, ce va fi construit în imediata apropiere a parcului „Tudor Arghezi”, în curs de amenajare.

Cu o suprafaţă de 2.500 de metri pătraţi şi cu un design futurist, noul teatru va avea o sală de spectacole cu aproximativ 180 de locuri, două săli pentru diferite activităţi artistice, cu aproximativ 50 de locuri fiecare, o sală pentru conferinţe, integrată într-un centru de afaceri, precum şi o zonă de relaxare şi socializare, toate dispuse pe trei niveluri, parter şi două etaje.

Aici vor fi prezentate spectacole de teatru, concerte şi diverse evenimente culturale, precum expoziţii de pictură, de fotografie, lansări de carte.

Totodată, sălile de spectacol vor putea fi puse la dispoziţia grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din sector, care vor dori să organizeze aici diverse activităţi. Mai mult, copiii vor putea participa la cursuri de actorie, muzică şi balet, ce se vor organiza gratuit, a mai transmis Primăria.

Centru Sector 4
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite