„Fata din flori“ a lui Păunescu luptă pentru 370.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grefiera care vrea să demonstreze în justiţie că e fiica poetului ar avea de câştigat o zecime din averea lăsată de Adrian Păunescu, apreciază avocaţii.

EXCLUSIV O grefieră de la Tribunalul Bucureşti susţine că e fiica nelegitimă a lui Adrian Păunescu

Reclamanta, Andreea-Mihaela Bîrlea (42 de ani) lucrează la Tribunalul Bucureşti şi-i cheamă în instanţă pe cei trei copii legitimi ai lui Păunescu pentru a dovedi, cu martori şi comparând ADN-urile, că se înrudesc.

Miza procesului este imensă pentru cei implicaţi. Dacă va ieşi la iveală faptul că Andreea-Mihaela Bîrlea este într-adevăr fiica lui Adrian Păunescu, atunci ea ar urma să moştenească o zecime din averea acestuia, evaluată în presă la aproximativ 3,7 milioane  de euro.

Potrivit avocaţilor consultaţi de „Adevărul de Seară”, moştenirea urmează să se împartă astfel: jumătate din sumă o va primi Carmen Păunescu, soţia poetului, iar cealaltă jumătate va fi împărţită în mod egal între copii şi văduvă. Dacă va câştiga procesul, Andreea-Mihaela Bîrlea va câştiga aproximativ 370.000 de euro.

Suma ar fi cu atât mai important pentru presupusa fiică din flori a poetului, cu cât, potrivit propriei declaraţii de avere, nu are în proprietate niciun teren, niciun imobil şi niciun autoturism.

Doar rubrica de împrumuturi este completată, grefiera având de returnat, până în 2018, un credit de 50.000 de euro. Procesul va începe la 23 martie 2011.

După 42 de ani...

„Între mama mea, Rodica Gabriela Bîrlea şi defunctul Adrian Păunescu a existat o legătură de dragoste extraconjugală din care am rezultat eu, ambii fiind căsătoriţi la momentul conceperii mele. Acesta este motivul pentru care eu am primit numele Bîrlea, numele soţului mamei mele”, precizează Andreea Bîrlea în cererea de chemare în judecată.

Întrebată de ce a aşteptat până acum, la 42 de ani, pentru a demonstra că este fiica poetului Adrian Păunescu, ea a spus că din cauza poziţiei sociale a tatălui său biologic, adevărul nu a fost scos la iveală.

Rodica Bîrlea, mama grefierei care spune că este fiica neligitimă a lui Adrian Păunescu îşi susţine fiica şi recunoaşte aventura cu poetul, dar nu înţelege rostul procesului.

„Nu înţeleg ce a apucat-o pe fiica mea! Pe Adrian Păunescu l-am întâlnit în ‘67, când el era redactor-şef adjunct la «România literară» şi eu cochetam, oarecum, cu poezia. Am fost un timp pe aceeaşi lungime de undă şi ne-am plăcut. Ştiu că ei doi s-au mai văzut în decursul anilor, el ducându-se la Tribunal să o mai vadă. Acum câţiva ani s-au certat rău de tot, dar nu pot să ştiu de unde s-a iscat gâlceava, pentru că noi nu vorbim despre asta”, ne-a declarat Rodica Bîrlea, cea cu care, în 1967, Adrian Păunescu ar fi înşelat-o pe soţia lui de atunci, poeta Constanţa Buzea.





București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite