Expropriaţii proiectului Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu, îmbogăţiţi peste noapte de Primăria Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul străpungerii Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu există de la nivelul anilor 2000
Proiectul străpungerii Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu există de la nivelul anilor 2000

Proprietarii terenurilor şi caselor de pe traseul lucrării Străpungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu vor primi în urma exproprierilor peste 7 milioane de euro. Sumele individuale, primite de fiecare proprietar în parte, variază între 719 euro şi 1,8 milioane euro.

Străpungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu face legătura între cartierele Vitan şi Dristor. Lucrările la proiect au început în martie 2010 şi ar fi trebuit încheiate în toamna acestui an. Lucrarea s-a blocat însă în urmă cu mai multe luni, după ce se finalizase doar 20% din proiect. Blocajul a apărut întrucât Consiliul General al Municipiului Bucureşti nu a aprobat exproprierile, estimate la o valoare de 30,9 milioane lei (7 milioane euro).

Proiectul de hotărâre privind exproprierile pentru această lucrare va fi supus din nou votului CGMB în şedinţa din 30 august, iar de această dată, cu un consiliu majoritar USL şi favorabil primarului general, există şanse mari ca lista terenurilor ce urmează a fi expropriate, dar şi sumele pe care le vor primi proprietarii acestora să fie aprobate.

Conform proiectului, Primăria Capitalei va expropria 29.327 metri pătraţi de terenuri şi construcţii cu o suprafaţă de 1082,30 metri pătraţi. În total, 56 de proprietari vor primi 7 milioane euro.

Proiect de hotărâre de consiliu - Străpungerea Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite