EXCLUSIV Vezi cum sunt depistaţi trişorii în cazinourile de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Crupierul, „omul care aduce norocul” este şi cel care fură cel mai des împreună cu jucătorii. Reporterii „Adevărul de Seară” au pătruns în cea mai securizată cameră dintr-un cazinou de lux pentru a vedea cum se produc cele mai ingenioase şmecherii care dau „găuri” serioase vistieriei cazinourilor.

Am ales unul dintre cele mai luxoase cazinouri din Bucureşti şi din Europa, Regent Casino, de pe Calea Victoriei. Înainte de a intra, ca primă măsură de siguranţă obligatorie ar fi fost să fim scanaţi precum nişte terorişti pe aeroport. În calitate de jurnalişti nu am trecut, însă, prin scannerul care-i permite patronului să afle şi de ce boli suferă clienţii, sau ce au mâncat în ziua respectivă.
 
În camera „secretă” cu geamuri heliomate are acces doar managerul cazinoului, Sorin Constantinescu. El ne arată pupitrul de comandă de la care poate repera trişorii aşezaţi la una din cele 150 de mese. Îi vede printr-un monitor 3D cu o tastură specială care-i permite să mute zoom-ul camerelor video chiar şi pe cele mai mici detalii. „Pot vedea şi gravura de pe ceasul clienţilor dacă apropii o cameră care se află la o distanţă de 40 de metri sau dacă crupierii devin suspecţi. De multe ori îmi place să privesc un joc important, unde se joacă sume mari, de-aici, din ascunzătoare”, ne explică patronul, care mai spune că peste 70% dintre jucătorii care au încercat să trişeze au făcut-o împreună cu crupierii.

image



Cursuri de „mirosit” măsluitorii la Las Vegas
Pe imaginile video patronul ne arată că în cazinou mai există o cameră de supraveghere cu oameni angajaţi special să urmărească prevenirea escrocheriilor, însă până şi ei sunt monitorizaţi de Constantinescu, ca să nu cumva să interacţioneze cu restul personalului.
„Nu-i las să se împrietenească între ei. E greu să furi singur, iar dacă se aliază comit infracţiuni. Am făcut nişte cursuri de depistat trişori în Las Vegas, iar asta e o regulă de bază”, explică el.

La începutul carierei, Constantinescu a luat o ţeapă de 300.000 de euro, de la nişte arabi experţi în măsluit. Nu a mai putut face nimic pentru a-şi recupera banii, mai ales că Poliţia nu recunoaşte ca infracţiune acest delict.

Sorin Constantinescu spune că românii, spre deosebire de alţii, nu joacă pentru distracţie, ci doar pentru bani. De aceea, foarte mulţi ajung în situaţii disperate, fiindcă nu ştiu când să se oprească. În Bucureşti, majoritatea jucătorilor sunt angajaţi cu salarii fixe. În plus, în ultima vreme, procentul străinilor amatori de distracţii scumpe în Bucureşti s-a redus enorm.



Fără ceasuri şi oglinzi

Schimbul crupierilor la mese, la interval de 20 de minute, are ceva din schimbul gărzii regale: crupierii vin din sala de odihnă aliniaţi doar pe culoarul „special”, nu întorc capul într-o parte sau alta. În cazinou nu există ceas, ca să nu ai noţiunea timpului, să stai cât mai mult. În plus, nu sunt nici oglinzi care să reflecte feţele obosite ale clienţilor, iar lumina este artificială, ca să dea impresia că e lumina zilei.

image

Citiţi în Adevărul de mâine dimineaţă ce metode folosesc bucureştenii pentru a trişa la poker, blackjack şi ruletă

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite