EXCLUSIV Drama Elenei Mirea, mama asistentei de la Giuleşti: „Florentina este supravegheată zi şi noapte. Mi-e frică să nu se sinucidă!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florentina Cîrstea a stat două luni după gratii după ce a fost acuzată de moartea a şase bebeluşi. Mama acesteia a povestit pentru Adevărul de Seară despre spaima cu care trăieşte gândindu-se că fiica ei ar putea să-şi ia zilele din cauza depresiei.

16 august 2010. Ziua pe care Florentina Cîrstea n-o va uita niciodată. La fel şi mama ei, Elena Mirea, care pare condamnată să suporte o durere înăbuşită provocată de gândul că fiica ei, afectată încă de evenimentul tragic de-atunci, ar putea să recurgă la un gest necugetat. Ceea ce trebuia să devină un moment de fericire, eliberarea ei, în urmă cu o lună de zile, a devenit un coşmar. Familia şi-a dat seama că aceasta este cu moralul prăbuşit, a dezvoltat fobii şi comunică foarte puţin din cauza şocului pe care l-a trăit în timpul incendiului din sala de Terapie Intensivă în care au pierit şase nou-născuţi de care ea trebuia să se îngrijească de una singură.

„E distrusă, a marcat-o atât de mult cele întâmplate încât noi, familia, nu o mai recunoaştem. Îi este frică şi să aprindă lumina sau să coboare cu liftul. Florentina este supravegheată zi şi noapte. Mi-e frică să nu... mi-e frică să nu se sinucidă!”, izbucneşte şi mai tare în plâns femeia.

I s-a propus postul de asistentă-şefă

Cu ochii afundaţi în lacrimi doamna Mirea ne-a mărturisit că Florentina primeşte consilierea unui psiholog de câteva ori pe săptămână pentru a o ajuta să depăşească această stare, dar şi de un preot căruia is e confesează cât timp stă la socrii ei, în Teleorman. „La sfârşit de săptămâna băiatul şi soţul o vizitează, mai ales că acum ne-am mai pricopsit cu un alt necaz. Socrul ei a fost diagnosticat cu cancer şi ăsta a fost un alt motiv pentru care a ales să stea pe lângă el”, ne-a mai mărturisit mama asistentei.

De curând Florentina a fost suprinsă la un botez, împeună cu soţul ei, de unde au început speculaţiile că acesta s-ar fi angajat ca bonă pentru doi gemeni. Elena Mirea, mama acesteia neagă presupunerile şi spune că fiica sa a legat prietenii cu multe dintre fostele sale paciente, acum mame de copii. „Se vede chiar şi acum cu mămicile, ies la plimbare. Asta ce ar însemna, că e bonă pentru toţi copiii pe care îi cunoaşte? Florentina nu e în stare să lucreze acum, e mult prea afectată. Nu a putut nici măcar să meargă la spital să-şi depună actele pentru concediu. Îi revin în minte toate imaginile. Acum se află în concediu timp de şase luni de zile. Oricum, uşile îi sunt în continuare deschise la maternitate. Au chemat-o ca soră şefă, dar a refuzat pentru moment. Poate atunci când îşi va reveni, dar nu ştiu dacă mai... e greu, e greu”, povesteşte doamna Mirea.

Copilul, vizitat de psiholog

Suferinţa asistentei şi-a pus amprenta şi pe comportamentul băiatului ei, elev în clasa a VI-a. „L-am ferit s-o vadă pe mama lui la televizor cu cătuşele pe mâini. Până într-o zi, când a prins exact momentul când o jurnalistă i-a tras baticul de pe cap când ieşea de la audieri. Nu am s-o iert niciodată pe acea femeie! Băiatul a încremenit când a văzut-o. De-atunci poarta numai şapca trasă pe ochi şi merge doar cu privirea în pământ. La şcoală colegii i-au strigat atunci mama criminală.  Nimeni nu înţelege. Acum vine psihologul şi la el, pentru că nu-şi mai revine. Nu ştiu eu cât mai mai pot să suport atâta durere. Stau în casă şi plâng încontinuu…”, îşi încheie doamna Mirea mărturia unei suferinţe doar de ea ştiută.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite