Eşti blocat în trafic? E timpul tău!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
etimpultau.ro
etimpultau.ro

Ce crezi că e necesar pentru a debloca străzile din Bucureşti? Dar pe cele din Cluj-Napoca, Braşov, Constanţa, Iaşi, Ploieşti, Craiova, Timişoara? Un plan realizat de experţi? Bani? Voinţă? Avem planuri realizate cu sprijinul experţilor străini. Avem şi bani. Ar fi culmea să nu găsim voinţă!

Modul în care s-au planificat cele mai mari oraşe din România nu a fost prea fericit. Capitala României a fost poligonul de încercare a tot felul de primari nepricepuţi, ajungând cel mai congestionat oraş al Europei. Este clar că s-a greşit.

Cum facem să nu mai repetăm greşelile anilor trecuţi?

Răspunsul este simplu: ascultăm experţii.

Dar de ce nu i-am prea auzit anii trecuţi? De ce nu-i auzim acum, când cele mai mari oraşe din România sunt pe cale să aprobe cele mai complexe strategii?

Înţelegerea principiilor planificării mobilităţii urbane durabile este cheia acestor strategii. Nu poţi analiza un plan dacă nu înţelegi politicile. De aceea, OPTAR invită cetăţenii să ceară administraţiilor să explice acest tip de planificare, nou pentru România. Dacă chiar vreţi sa nu mai pierdeţi timp în trafic, acum e momentul să vă implicaţi. De 15 luni, experţii lucrează la aceste planuri dar cetăţenilor nu li s-a explicat diferenţa dintre tipul tradiţional de planificare şi cel utilizat nou.

Vă invit să accesaţi platforma etimpultau.ro si să cereti autorităţilor să vă informeze ce este un PMUD. Dacă ştiu să vă explice şi dacă vă conving de necesitatea acestor strategii, inseamnă că au înţeles ce au de făcut. Dacă evită să vorbească despre subiect, înseamnă că nu îşi doresc decongestionarea oraşelor.

Autoritatile din Sibiu, într-un proces de informare şi consultare, organizează în perioada următoare 11 întâlniri cu cetăţenii, de 11 ori mai multe întâlniri decât toate cele 8 oraşe care dezvotă Planurile de Mobilitate Urbană Durabilă. Interesant, nu?

Eşti blogger, reprezentant al unei asociaţii sau al unei comunităţi? Susţii demersul de informare a cetăţenilor pe tema planificării mobilităţii urbane durabile?

Trimite la adresa etimpultau@gmail.com un mesaj cu numele blogului, asociaţiei sau comunităţii, numele tău şi datele de contact.

Nu uita să promovezi site-ul, pentru ca cetăţenii să trimită mesaje către autorităţi !
Îţi pasă? etimpultau.ro

Marian Ivan - membru fondator OPTAR


Dacă locuieşti în Bucureşti şi vrei să militezi pentru drepturile bicicliştilor şi cele ale pietonilor izgoniţi de pe trotuare, te poţi înscrie în grupul Facebook.

Daca nu locuieşti în Bucureşti dar vrei să susţii demersurile bicicliştilor şi pietonilor bucureşteni, te poţi înscrie pe pagina Facebook.

Indiferent de localitatea în care trăieşti, dacă susţii munca noastră, te poţi înscrie ca membru simpatizant al OPTAR. Nu durează mai mult de un minut !

Despre realizările asociaţiei noastre sau ale partenerilor noştri poţi afla dacă te înscrii pe pagina Facebook a OPTAR

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite