Escrocherie/ Cade complexul rezidenţial peste ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Escrocherie Locatarii unor blocuri noi din Voluntari sunt nevoiţi să repare pe banii lor apartamentele în care s-au mutat doar de doi ani.

Alte familii riscă să-şi piardă casele pentru că dezvoltatorul care le-a luat banii a dispărut. În ultimul timp au apărut din ce în ce mai multe astfel de victime care au cumpărat case înaintea crizei.


Mai citește și:
Au plătit sute de mii de euro pe apartamente noi şi acum le restaurează

Zeci de familii care şi-au cumpărat în anul 2007 apartamente în Ansamblul Terra Imobiliare sunt nevoiţi să-şi rezidească apartamentele în care abia s-au mutat. Cei care locuiesc la parter au descoperit că materialele din care sunt construiţi pereţii nu izolează astfel încât apa a ajuns în casă, s-a format igrasie şi mucegai. Proprietarii au fost nevoiţi să dărâme pereţii până la jumătate şi să-i refacă.

„Am chemat o echipă de constructori să rezidească şi s-au îngrozit când au dat cimentul jos. Pereţii sunt făcuţi dintr-o combinaţie de ciment cu polistiren, care în loc să izoleze reţine apa. La fel este şi fundaţia”, a spus Adrian Cautiş, un locatar.

Şi pereţii de la etajele superioare au început să se scorojească şi reţin umezeală iar plafonul balcoanelor de la ultimele etaje s-a desprins. Locatarii sunt nevoiţi să facă lucrările de abilitare din banii proprii deoarece proprietarul complexului, cel de la care au cumpărat apartamentele, Thomas Daniel, este de negăsit.
Alţi locatari sunt chiar mai ghinionişti, peste 80 de apartamente în valoare de cel puţin 100.000 de euro, fiind în continuare ipotecate de banca de la care dezvoltatorul a împrumutat bani pentru a ridica apartamentele.

Alte două blocuri din ansamblu au fost începute, majoritatea apartamentelor au fost cumpărate încă din 2007, dar oamenii nu au mai avut unde să se mute, pentru că imobilul se află în stadiu de schelet. DNA a deschis o anchetă în acest caz încă de anul trecut. „El a declarat că va plăti ratele la bancă pentru că deţine o insulă în Belize în valoare de câteva milioane de euro pe care urmează să o vândă”, au declarat surse din cadrul DNA.

Naivitatea cumpărătorului
Specialiştii spun că situaţia actuală este rezultatul boom-ului imobiliar din perioada 2004-2008, când se construia pe fiecare metru pătrat şi băncile dădeau împrumuturi rapide şi fără a ţine pune prea multe condiţii clienţilor. „Naivitatea cumpărătorului este principalul motiv al situaţiei actuale. Oamenii au semnat de cele mai multe ori pentru cumpărarea unui apartament chiar din faza de proiect a acestuia, fără a şti pe ce dau banii”, a spus Radu Zilisteanu, analist imobiliar. Specialistul a adăugat că dezvoltatorii au profitat de faptul că exista cerere aşa că au construit repede, ieftin şi prost ca să obţină profit imediat.

S-au înmulţit ţepele imobiliare
În ultimii doi ani au ieşit la iveală din ce în ce mai multe cazuri de escrocherii imobiliare.  Unul dintre cele mai cunoscute scandaluri este proiectul Planorama al grupului israelian Euro Habitat. Dezvoltatorii au vândut peste 1.000 de apartamente în anul 2007 dar cumpărătorii nu s-au mutat nici acum în ele pentru că nu au fost finalizate.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite