Elevul ridicat de poliţie din cancelaria liceului Jean Monnet s-a împrumutat 4.000 de euro cu camătă de la fiul lui Sile Cămătaru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Bibu, elevul care a fost ridicat, marţi, de oamenii legii direct din cancelaria liceului de fiţe Jean Monnet, a luat cu camătă suma de 4.000 de euro de la fiul lui Sile Cămătaru, Mario Nuţu Balint, pentru care a plătit o dobândă de 1.500 de euro.

Alexandru Bibu este fiul consilierului local PDL din Tulcea, Nicolae Bibu. Elevul a fost luat de poliţişti, marţi, direct din incinta liceului Jean Monnet, pentru un accident pe care acesta l-a comis în luna august a acestui an, dar şi pe post de martor într-un dosar cu cămătari şi proxeneţi.

Reţeaua, era condusă din spatele gratiilor de Vasile Balint, zis şi Sile Cămătaru, însă a fost destructurată de procurori, după ce fiul lui Sile, Marius Balint, a fost reţinut. 

4.000 de euro de la cămătari

În motivarea instanţei, apare, conform declaraţiei lui Alexandru Bibu, că elevul de la Jean Monnet a împrumutat suma de 4.000 de euro de la Mario Nuţu Balint, pentru care „i s-a perceput o dobândă de 1.500 de euro“.

Pentru că legea care interzice cămătăria a intrat în vigoare în 25 noiembrie, fiul interlopului Sile Cămătaru a fost eliberat, acesta fiind acuzat doar de cămătărie, nu şi de proxenetism, furt, evaziune fiscală sau înşelăciune.

Alexandru Bibu este fiul consilierului PDL, Nicolae Bibu

CLICK pe fotogalerie pentru mai multe imagini cu Alexandru Bibu, elevul reţinut din cancelaria liceului Jean Monnet!

Mario Balint a spus poliţiştilor, în timpul anchetei, că s-a oprit din a da bani cu dobândă în ziua de 23 noiembrie. Astfel, instanţa a respins cererea de arestare preventivă pentru 29 de zile înaintată de procurori, pe numele acestuia.

Informaţia iniţială era aceea că Alexandru Bibu a fost ridicat de poliţie direct din cancelaria liceul de fiţe din Capitală, Jean Monnet, din cauza unui accident rutier  pe care acesta l-a produs în luna august.

Accident rutier, la 17 ani

Elevul a împlinit vârsta de 18 ani pe 31 august 2011. Tot în acea lună, după o petrecere la care a băut peste măsură, s-a urcat la volanul unei maşini de teren şi a început să conducă haotic prin Bucureşti.

Alexandru Bibu nu împlinise încă vârsta de 18 ani. În acea noapte de 3 august, liceanul a lovit patru maşini, printre care şi un taxi, aflate în faţa unui hotel de pe Calea Victoriei.

După coliziune, tânărul a oprit maşina la câţiva metri distanţă şi a luat-o la fugă. De asemenea, acesta a trecut milimetric pe lângă câţiva pietoni.

Elevul de la Jean Monnet era beat la volan

„Vă spun sincer, era să omoare patru oameni. Copil de 17 ani, nici nu pot să îi spun copil, băut la volan, maşina nu era a lui. Lovise o maşină pe Calea Victoriei, un taximetrist, a intrat pe roşu în curbă şi era să intre şi în taxiul care era aici cu doi prieteni de-ai mei", a spus Liliana Mincă, senator PC, unul dintre martorii incidentului din acea noapte.

După ce l-au prins, poliţiştii l-au testat cu alcooltestul, care a ieşit pozitiv cu 0,32 miligrame de alcool pur în aerul expirat. Elevului i s-a întocmit dosar penal pentru conducere fără permis şi părăsirea locului accidentului.

Citeşte şi:

Elevul reţinut de poliţie din cancelaria liceului de fiţe Jean Monnet este fiul unui consilier PDL

Numai martor să nu fii: elevul de la Jean Monnet, victimă colaterală în dosarul Cămătaru


FOTO Tatăl elevului ridicat de poliţişti de la Jean Monnet: „Un coleg de liceu de-al lui Alex a luat mulţi bani de la cămătari!“


Vezi aici ce avere are omul de afaceri Nicolae Bibu, tatăl elevului ridicat de polițiști de la Jean Monnet!

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite