Elevii din Capitală vor avea cazier: poliţiştii le vor verifica şi situaţia şcolară

Inspectoratul Școlar al Municipiului București s-a angajat să monitorizeze împreună cu poliţiştii de proximitate elevii dar și școlile pe raza cărora au loc incidente cu caracter violent.

Ştiri pe aceeaşi temă

În Strategia contra criminalității la nivelul Bucureștiului, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureti propune o serie de măsuri cu privire la monitorizarea elevilor și instituțiilor din care fac parte, în vederea combaterii cauzelor care duc la delicvență juvenilă. Potrivit site-ului b365.ro este vorba despre o evidență, care ulterior va fi centralizată, pe baza unei fişe unice de înregistrare şi monitorizare, a actelor de violenţă, inclusiv a contravenţiilor și a infracţiunilor, în care sunt implicaţi minori, înregistrate în interiorul sau în apropierea școlilor.

Acest lucru presupune și înfiintarea unei Comisii pentru prevenirea și combaterea violenței, al cărei președinte va fi raspunzător de întocmirea și secretizarea fișelor din urma incidentelor. Din această structură vor face parte și politiști de la secția pe raza căreia se află unitatea de învățământ.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările