Elevii de la Şcoala 169 din Capitală continuă protestul în curtea unităţii de învăţământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape o sută de elevi de la Şcoala nr. 169 din Sectorul 6 al Capitalei, împreună cu părinţii lor, au reluat, joi dimineaţă, protestul începul în urmă cu o zi, nemulţumiţi că în această unitate ar putea fi aduşi să înveţe şi elevi de la Colegiul Tehnic de Poştă şi Telecomunicaţii.

Unii dintre elevii şcolii nu au mai intrat, joi dimineaţă, în sălile de clasă, rămânând în curtea unităţii pentru a continua protestul. Aceştia nu vor ca în Şcoala nr. 169 să fie mutaţi elevi de la Colegiul Tehnic de Poştă şi Telecomunicaţii, aflat în apropiere, decizie care ar însemna ca unii dintre ei să aibă cursuri după-amiază.

Părinţii susţin că sunt nemulţumiţi de această intenţie întrucât nu este normal să înveţe în aceeaşi şcoală copii de la clasa pregătitoare şi elevi de liceu.

Protestul a început miercuri seară, când s-au adunat în curtea şcolii câteva zeci de copii şi părinţi. După câteva ore, protestul a fost încheiat fără incidente, însă joi dimineaţă unii elevi şi părinţii acestora au decis să nu intre la cursuri şi au rămas în curtea şcolii pentru a cere ca elevii de la liceul aflat în apropiere să nu înveţe în sălile de clasă din şcoala lor.

Şeful Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), Constantin Trăistaru, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că un corp de clădire al Colegiului Tehnic de Poştă şi Telecomunicaţii (Liceul PTTR) are "bulină roşie", fiind încadrat în clasa I de risc seismic şi, prin urmare, nu mai poate găzdui ore de curs.

Şeful ISMB a precizat că autorităţile caută o soluţie pentru ca elevii liceului să facă ore, însă, deocamdată, nu s-a luat nicio decizie adminstrativă legată de spaţiile unde vor învăţa aceştia.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite