Educaţie prin fotbal. Mâine are loc cea de-a unsprezecea ediţie a competiţiei „Liga Tinerilor Fotbalişti”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâine, începând cu ora 9.00, are loc "Liga Tinerilor Fotbalişti". Aflat la cea de-a unsprezecea ediţie, competiţia este dedicată copiilor din sistemul de protecţie socială. Anul acesta participâ echipe ale direcţiilor de asistenţă socială din sectoarele 1, 2, 3, 4 şi 6, însumând peste 70 de participanţi.

Evenimentul are loc în Parcul Crângaşi şi este o activitate a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, înscrisă în strategia de prevenire a comportamentelor delincvente ale copiilor.

Destinat iniţial copiilor ce stăteau permanent sau temporar pe stradă, programul "Liga Tinerilor Sportivi" a fost extins şi la alte categorii de beneficiari, în special copii cu devianţă comportamentală, aflaţi în risc de abandon şcolar, risc de delincvenţă sau proveniţi din familii marginalizate.

Proiectul îşi propune atragerea copiilor cu probleme psiho-sociale în activităţi sportive cu scop educativ şi de modelare a comportamentului în colectivitate.

Copiii, selectaţi în funcţie de rezultatele şcolare şi de comportamentul în familie

Participarea la programul de fotbal este completată de activităţile de asistenţă socială, consiliere psihologică şi sprijinire a familiei de origine.

Cu toate că este o cometiţie sportivă,performanţa sportivă constituie un obiectiv secundar în cadrul proiectului, iar accentul cade pe efectele participării la acest program asupra conduitei copiilor (reluarea legăturii cu şcoala, reintegrare familială, evitarea recidivei pentru copiii delincvenţi etc).

Selectarea copiilor pentru participarea la competiţii se face ţinând cont de rezultatele şcolare şi de comportamentul copiilor în familie.

"Experienţa anilor trecuţi a arătat că acest tip de programe oferă un cadru adecvat pentru dobândirea unor modele de comunicare, de cooperare, de rezolvarea conflictelor şi pentru preluarea cu uşurinţă a unui set de reguli şi norme care poate ajuta ulterior la învăţarea şi acceptarea normelor sociale în general",a declarat Nicolae Gorunescu, directorul executiv al DGASPC Sector 6, iniţiatorul şi coordonatorul proiectului.

Pentru toţi participanţii la competiţia de sâmbătă, organizatorii susţin că au pregătite trofee, diplome şi premii constând în echipament sportiv.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite