E OFICIAL Grevă de avertisment la metrou pe 4 mai. Află între ce ore nu vor circula trenurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nemulţumiţi de salarii, angajaţii de la metrou vor organiza miercurea viitoare o grevă de avertisment între orele 04:00-06:00.

Bucureştenii au motive de îngrijorare. Sindicatele Sindicaliştii Metrorex au anunţat aseară administraţia că miercuri, 4 mai, vor declanşa o grevă de avertisment. Angajaţii sunt nemulţumiţi de întârzierea semnării noului contract colectiv de muncă şi cer majorarea salariilor cu 8%.

"Am primit o notificare de la sindicalişti. Pot să confirm această acţiune care va avea loc pe 4 mai între orele 04:00-06:00. Nu cunosc însă intenţia acestora de a declanşa o grevă generală", ne-a declarat Gheorghe Udrişte, directorul Metrorex. Anul trecut, în aceeaşi perioadă, peste 600.000 de mii de bucureşteni au fost nevoiţi să-şi caute un alt mijloc de transport ca să ajungă la muncă, din cauza grevei pe care salariaţii Metrorex au declanşat-o timp de opt ore. 

Guvernul le-a suplimentat bugetul

Nemulţumirile salariale ale angajaţilor vine, culmea, după ce bugetul Metrorex pe anul în curs a fost majorat. Astfel, în acest an compania va avea venituri de 580 de milioane de lei, faţă de 566 de milioane de lei în 2010, în timp ce investiţiile vor ajunge la 421 de milioane de lei.

Fondul a fost suplimentat pentru a acoperi cheltuielile necesare extinderii magistralei IV cu tronsonul 1 Mai-Parc Bazilescu, două staţii noi de metrou, Pajura şi Parc Bazilescu. Bani în plus s-au dat şi pentru angajarea a 180 de oameni.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite