Draga Olteanu Matei şi Mircea Albulescu vor avea câte o stea pe Aleea Celebrităţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorii Draga Olteanu Matei şi Mircea Albulescu vor primi, sâmbătă, la ora 12.00, câte o stea pe Walk of Fame - Aleea Celebrităţilor din Bucureşti, în semn de recunoaştere pentru întreaga lor carieră, potrivit unui comunicat al Cocor.

În cadrul evenimentului, cei doi mari actori ai scenei româneşti vor primi şi o stea de aur oferită de Casa de Bijuterii Sabion.
Proiectul cultural „Walk of Fame“, din Piaţa Timpului, este iniţiat şi organizat de Cocor, în parteneriat cu Teatrul Metropolis şi Primăria Capitalei, şi găzduieşte stelele celor mai cunoscuţi artişti români din lumea filmului şi a teatrului, în semn de preţuire a valorilor culturale din România.



Click oe fotogalerie pentru a vedea mai multe imagini cu Draga Olteanu Matei

Pe Aleea Celebrităţilor se află deja stelele altor mari personalităţi: Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan, Amza Pellea (postum), Maia Morgenstern, Alexandru Tocilescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Ileana Stana Ionescu şi Sebastian Papaiani.

Vieţi închinate artei

Draga Olteanu Matei, care a împlinit la 24 octombrie venerabila vârstă de  78 de ani, este una dintre cele mai cunoscute actriţe de comedie din lumea teatrului românesc, care a avut numeroase roluri pe scena Teatrului Naţional Bucureşti, dar şi în multe filme şi producţii de televiziune. Printre rolurile sale din teatru se numără cele din „Coana Chiriţa“, după Vasile Alecsandri, „Gaiţele“, de Alexandru Kiriţescu sau „Azilul de noapte“, de Maxim Gorki. În 2010, Draga Olteanu Matei a primit premiul Gopo pentru întreaga carieră. Printre altele, a mai primit premiul UNITER pentru întreaga activitate, în 2004, potrivit Mediafax.



Click pe fotogalerie pentru a vedea mai multe imagini cu Mircea Albulescu

Mircea Albulescu, în vârstă de 77 de ani, a fost recompensat de-a lungul carierei sale cu numeroase premii, precum premiul naţional pentru întreaga activitate artistică din partea Ministerului Culturii, în 2003, premiul pentru întreaga activitate oferit de UNITER, în 2005, premiul Academiei Române pentru cei 50 de ani de „creaţie interpretativă în arta teatrală şi cinematografică“, în 2006, premiul de excelenţă al Festivalului Internaţional de Film Transilvania, în 2009. Totodată, Mircea Albulescu a primit premiul de excelenţă la Festivalul Comediei Româneşti (festCO), în 2010.


Draga Olteanu Matei
image
București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite