Dr. Gabriel Diaconu sancţionează mesajul misogin al lui Nicuşor Dan: „Ce-o fi crezut, că deodată îl vor vota bărbaţi în trafic?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Diaconu la Adevarul Live FOTO David Muntean
Gabriel Diaconu la Adevarul Live FOTO David Muntean

Psihiatrul Gabriel Diaconu sancţionează declaraţia lui Nicuşor Dan , candidatul susţinut de PNL şi USR-PLUS la Primăria Capitalei, care a afirmat recent că în această campanie electorală este vorba despre o luptă de valori în care vrea ca fetiţei sale „să nu i se spună că o panaramă este o mare vedetă”.

„Incalificabil gestul candidatului dreptei la Primăria Capitalei, care într-o declaraţie recentă a insinuat că Gabriela Firea ar fi o ”panaram㔓, scrie psihiatrul Gabriel Diaconu pe pagina sa de Facebook. 

„Deodată s-a smucit Dana Budeanu, biciul fătălăilor, şi i-a ars un verdict lui Nicuşor Dan. Je suis, il/ elle est, panarama! E gata, e clar! Duminică, la alegeri, femeile vor face rânduri-rânduri, păstrând distanţa jos şi măscuţa sus, să-i dea cu votul în cap misoginului liberal.

Care este misogin. Nicuşor Dan, soţ, tată de fată, misogin. Indubitabil.

Bine, Nicuşor ”am fost odată olimpic la matematică” Dan este un misogin înalt funcţional pe spectru.

N-are vocabularul diversificat. Omul dacă vede o vrabie spune ”vrabie”, dacă vede o basculantă zice ”basculantă”, la fier beton enunţă ”fierbeton” (sic!), şi când se uită la Gabriela Firea...na, ce să mai creadă omul. C-a zis-o la năduf, c-a zis-o din lipsă de rimă, că i-o fi şoptit vreun marketician că nu-i destul de incisiv şi-l face primăriţa păpară, fapt este c-a dat – pentru a câta oară – cu bâta în baltă.

Ce-o fi crezut, că deodată îl vor vota bărbaţi în trafic?

Unu la mână că toţi utilizatorii de Waze care, zilnic, o blagoslovesc pe doamna Firea cu imortelul FMM nu-s musai aceiaşi care l-ar vota pe el. Oamenii sunt bucuroşi să-i prohodească primăriţei ani de acum înainte proverbe şi zicători, că parcă sună mai bine decât FMM Nicuşor. Şi-apoi bărbaţii misogini sunt heterosexuali. Foarte heterosexuali. Sunt la extrema heterosexualităţii. Mai hetero decât bărbatul misogin nu se poate. Iubeşte femeia şi doar femeia. Şi când o face panaramă tot de dragoste o face. Şi de fapt n-o face substantiv. O face ”pă verb”. Adică îi zice galeş ”hai, fă, nu mai face panaramă”.

Dana Budeanu ar trebui să ştie. N-a trecut aşa de mult de când plăpânda fiinţă a legitimat pălmuitul terapeutic al femeilor care şi-o caută. Cum zicea domnia sa? Dă-i jap, jap, una peste bot.

Doi la mână că bărbaţii nu sunt misogini de faţă şi pe faţă. Adică sunt misogini, uneori grosolan de misogini, şi unii îşi mai şi pălesc nevasta (zi-le, doamna Dana!) ca-n cântecelul ăla pentru copii, în care moşul ia din pod nuiaua să-i scuture babei mantaua. Dar nu pe faţă. Doamna Firea ştie cântecelul, mamă bunică iubită şi nevastă deopotrivă, cum se intitulează.

Cum să fie bărbaţii misogini la vot când, acum patru ani, i-au dat Gabrielei Firea şansa vieţii? Nu, n-are cum. Votanţii au votant (sic!). Muritorii te salutant.

PSD, care o ocroteşte pe Gabriela Firea la aceste alegeri locale, este un partid cu multe virtuţi istorice, printre care şi aceea că a promovat femei înţelepte în funcţii cheie în partid (fie-le veşnică amintire doamnelor Rovana ”premiul pentru cel mai cinstit contribuabil” Plumb, Carmen ”cel mai scurt drum de la Videle la Minister” Dan, Graţiela ”de ce o femeie nu poate fi motostivuitor?” Drăghici, Sevil ”a fost odată o insulă, Belina” Shhaideh, Viorica Vasilica Dăncilă, zisă şi ”mutăm ambasada la Ierusalim, he he”, Sorina ”Mâini Curate” Pintea, şi nu în ultimul rând Lia Olguţa Vasilescu, je parl franse, zisă şi ”Dar de Nuntă”).

PSD, mai mult, este acel partid care a combătut misoginia de pretutindeni, de la oraşe şi sate, când a votat recursul compensatoriu prin care s-au liberat precoce sute de violatori. Ei nu erau de fapt violatori de femei, nu. Ei erau nişte poeţi neînţeleşi care n-au nimerit locul potrivit, la momentul potrivit. 

Este acea formaţiune politică în favoarea educaţiei sexuale în şcoli, doar să nu-i zică aşa cât oricum altfel, ca să nu-i roşească obrazul domnului Titus Corlăţean. Pentru că, nu-i aşa, doar prin valori şi morală vom scădea numărul mamelor adolescente din România.

Nu există partid mai progresist privind cauza femeilor, feminismului şi feminităţii în România decât partidul social-democrat. Iar primarul Gabriela Firea întruchipează o panoramă subtilă a acestei ideologii.

Ce blestem pe acest oraş să fie jucat la păcănele de diverse panarame, al căror gen e variabil şi indecis. Ce porcărie, până la urmă, că n-a putut însăila nimeni unul cât de cât vrednic nu doar în telefonie, dar şi oratorie, să reclame acest oraş din ghearele hrăpăreţe ale ”dăştepţilor”, oricare le-ar fi culoarea. Şi cât de previzibilă amnezia bucureşteanului, mai mereu blocat pe-un pod, la intersecţie,

Bucureşteanul ăla cu maşina zgâriată, cu ţevile sparte, cu copil mic şi apă rece la baie,

Ăla care stă la coadă mai oriunde-ar merge, ăla care-şi înjură zilele şi nopţile că trăieşte în cel mai poluat oraş european,

Ăla care îşi vede parcurile schingiuite, aleile târnosite,

Care şi-a trimis, săptămânile acestea, copilul la şcoală în container,

Să stea mirat, ca întotdeauna, la tupeul manifest, pucios, al politicienilor.

Deci băi Nicuşor Dan, n-ai putut fratele meu om, să te-abţii? N-aveam nevoie să ne-o spui, că de-aia s-a inventat filtrul gândirii, şi nu există masculin la substantivul ”ţoapă”!

Felicitări pe această cale echipei de marketing a doamnei primar Firea, dar şi victoriei iminente. Votaţi, români! Votaţi ţeapa! Sus panorama! Jos labele de pe Dana Budeanu. Fătălăi, după cum spuneam“. 

Recent, Nicuşor Dan, candidatul susţinut de PNL şi USR-PLUS la Primăria Capitalei, a afirmat că această campanie electorală pe care o duce este împotriva imposturii şi a unui „uriaş aparat de propagandă care ne spune că Bucureştiul nu a dus-o niciodată mai bine şi niciodată nu a avansat mai mult”. El a adăugat că este vorba despre o luptă de valori în care vrea ca fetiţei sale „să nu i se spună că o panaramă este o mare vedetă”.

Nicuşor Dan FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Nicuşor Dan: Campania e mai mult decât o discuţie despre cine aduce apa caldă, este o luptă de valori. Fetiţei mele să nu i se spună că o panaramă este mare vedetă
Nicuşor Dan: Campania e mai mult decât o discuţie despre cine aduce apa caldă, este o luptă de valori. Fetiţei mele să nu i se spună că o panaramă este mare vedetă

„Am spus că această campanie e mai mult decât o discuţie despre cine aduce apă caldă, cât de ridicol poate să sune asta. Este de fapt o campanie despre valori, este o campanie despre demnitate  şi este o campanie împotriva imposturii. De când a început campania asta mă tot gândesc cum e posibil totuşi, cum e posibil ca să nu fie evident că o să câştigăm, în condiţiile în care oraşul este în faliment, în care oamenii nu au apă caldă, traficul e sufocat, poluarea e mai mare? Cum e posibil? Şi răspunsul este, dacă ne uităm în istoria recentă, o să vedem că această aberaţie este posibilă când reacţia oamenilor la puterea instalată e disproporţionat de mică, pentru că în anii ‘80 vedeam cu toţii magazinele goale şi ni se spunea la televizor că o ducem foarte bine. Am depus la Primăria Capitalei cele 26.000 de sesizări trimise de cetăţeni în două săptămâni şi am văzut Bucureştiul real – cu gropi, cu mii de locuri în care se aruncă ilegal deşeuri, cu poluare, cu lipsa apei calde, cu toate problemele pe care Bucureştiul le ştie.

Şi pe de altă parte avem un uriaş aparat de propagandă care ne spune că Bucureştiul nu a dus-o niciodată mai bine şi niciodată nu a avansat mai mult. De fapt lupta este în nişte oameni care cred în nişte valori şi acest uriaş aparat de propagandă, care acum se bazează pe bani şi înainte de baza pe alte tipuri de forţe. Luptă de valori în care eu vreau ca fetiţei mele să nu i se spună că o panaramă este mare vedetă, da? Şi, din păcate, suntem cam la egalitate. Fiecare societate are panaramele ei, dar într-o societate normală ele stau undeva la periferie”a declarat Nicuşor Dan la un eveniment care a avut loc în zona Teatrului Naţional Bucureşti unde a prezentat priorităţile programului Noul Bucureşti şi soluţiile pe care le propune pentru modernizarea Capitalei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite