Două zile de testări gratuite pentru astm în Parcul Tineretului din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 16 - 17 mai, bucureştenii pot beneficia de testări gratuite pentru astm. Acestea vor fi făcute de Societatea Română de Pneumologie, în Parcul Tineretului, intrarea dinspre Bulevardul Tineretului nr. 34.

Testul este unul simplu, după cum povestesc cei care se ocupă de testările gratuite. Acesta măsoară capacitatea pulmonară a fiecărui individ şi tot ceea ce au de făcut oamenii este să sufle într-un tub de cauciuc ataşat unui computer. Rezultatul este imprimat imediat şi medicul dă rezultatul pe loc.

„Astmul  este o boală care poate fi ţinută sub control. Este important ca pacienţii să ştie că pot duce o viaţă normală dacă îşi iau tratamentul şi se feresc de factorii de risc“, a declarat prof. dr. Florin Mihălţan, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie. Astmul este o boală cronică de plămâni, caracterizată prin probleme recurente de respiraţie şi prin simptome ca lipsa de aer, respiraţie şuierătoare, senzaţie de apăsare în piept şi tuse. Afecţiunea  se agravează în timp şi afectează oamenii în mod diferit - de aceea, este foarte important ca pacienţii să înveţe să ţină astmul sub control.

Boala nu poate fi vindecată, dar pacienţii pot duce o viaţă normală dacă respectă câteva reguli:

iau medicamentele prescrise de doctor

stau departe de factorii de risc (polen, animale de companie, fum, praf de casă, mirosuri puternice etc.)

merg la medic de 2-3 ori pe an pentru control (chiar dacă se simt bine)

învaţă care sunt semnele că astmul lor se agravează şi mai ales  cum  trebuie să reacţioneze

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite