Dorobanţi şi Primăverii, cele mai piperate chirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiria unui apartament pe metru pătrat în zone exclusiviste este în medie de 15 euro lunar. Dorobanţi, Primăverii, Şoseaua Nordului, Aviatorilor şi Kiseleff  au, potrivit experţilor imobiliari, cele mai mari preţuri pentru metrul pătrat închiriat.

Preţul pe metru pătrat închiriat în apartamentele din zonele rezidenţiale ale Capitalei variază de regulă între 10 şi 15 euro, dar poate depăşi aceste sume, în funcţie de dotări. Deşi în clasamentul preţurilor pe metru pătrat al agenţiilor imobiliare sunt uşoare discrepanţe, în funcţie de apartamentele pe care le închiriază fiecare, toate firmele indică cinci zone ca fiind cele mai scumpe din Capitală. „Dorobanţi-Capitale, Primăverii, Kiseleff, Aviatorilor şi Şoseaua Nordului, cu predilecţie zona din apropierea Herăstrăului, sunt cele mai scumpe“, a spus managerul departamentului rezidenţial al companiei imobiliare Golden Key Real Estate, Ionuţ Anghel.

Preţul poate varia în aceste zone de la 7 euro pe metru pătrat într-un apartament dintr-un bloc mai vechi, fără finisaje, şi 30 de euro pe metrul pătrat pentru un penthouse situat într-un imobil nou mobilat şi dotat complet, spune directorul Aosta Imobiliare, Cristi Vasilache.
Potrivit directorilor de vânzări din cadrul companiei Galaxy Imob, „aceste zone sunt cele mai solicitate în primul rând datorită facilităţilor , infrastructurii , prezenţei celorlalţi factori ca societăţi comerciale partenere , segmentul de high-life cărora se adresează majoritatea şi branduri renumite“.

23.000 de euro, cea mai mare chirie

Cel mai scump apartament scos la închiriere pe site-ul imopedia.ro se află în zona Şcolii Herăstrău şi costă lunar 23.000 de euro. Luxoasa locuinţă are 568 de metri pătraţi suprafaţă utilă, este situată la etajul al treilea al unui bloc de şase etaje şi are şapte dormitoare, cinci băi, un balcon şi o parcare.
Dotările sunt pe măsura preţului exorbitant. Persoana care îşi va permite să plătească 23.000 de euro pentru chiria unei astfel de locuinţe va beneficia de un adevărat răsfăţ, apartamentul fiind dotat cu jacuzzi, solar, sală de fitness şi saună. Preţul mare al chiriei lunare pentru acest imobil este proporţional cu cel de vânzare. Cei care vor să cumpere locuinţa trebuie să scoată din buzunar 4 milioane de euro.

Chirie de 85 de euro pe metrul pătrat

Tot în zona Şoseaua Nordului, în apropierea Parcului Herăstrău, un apartament cu trei dormitoare şi cinci grupuri sanitare se închiriază cu 9.000 de euro lunar. Apartamentul are 250 de metri pătraţi suprafaţă utilă. Are parcare subterană, trei dormitoare, cinci grupuri sanitare şi terase. Chiria pe metru pătrat poate ajunge chiar şi la preţuri exorbitante, cum este cazul unui apartament cu două dormitoare, un grup sanitar şi un balcon din zona Piaţa Victoriei. Locuinţa are doar 70 de metri pătraţi, iar chiria lunară se ridică la suma de 6.000 de euro lunar (aproximativ 85 de euro pe metrul pătrat), potrivit site-ului imopedia.ro. Cei care doresc să stea cu chirie în astfel de zone pot să găsească şi locuinţe mai ieftine. De pildă, un apartament de 114 metri pătraţi în Dorobanţi, utilat modern, poate fi închiriat şi cu 2.000 de euro lunar.

Mercurialul celor mai scumpe chirii din Bucureşti


1.    Calea Dorobanţi – Zona Capitale    15 euro/mp
2.    Bulevardul Primăverii 14 euro/mp
3.    Şoseaua Kiseleff 13 euro/mp
4.    Bulevardul Aviatorilor 13 euro/mp
5.    Şoseaua Nordului 10-13 euro/mp

Citiţi astăzi în „Adevărul de Seară“ care sunt cele mai ieftine chirii din Bucureşti


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite