Donaţia lui Oprescu pentru Catedrala Mântuirii Neamului trebuie aprobată de bucureşteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe organizaţii au reacţionat dur la intenţia Primăriei Capitalei de a dona 10 milioane de lei Bisericii Române pentru realizarea Catedralei Mânturii Neamului, solicitând ca subiectul să fie dezbătut şi decis public.

"Catalogăm gestul ca fiind unul inoportun, cu un scop vizibil electoral, având în vedere problemele pe care Bucureştiul le întâmpină. Primăria Generală a reiterat tema lipsei de fonduri atunci când au fost aduse în discuţie problemele acute ale patrimoniului construit din Capitală", susţin reprezentanţii organizaţiilor protestatare.

Membrii ONG-urilor mai aduc aminte că în bilanţul de trei ani de mandat al primarului Sorin Oprescu este menţionată problema imobilelor cu risc seismic ridicat.

"Primarul general a solicitat Guvernului să cumpere aproximativ 3.500 de apartamente de pe piaţa imobiliară, unde să-i mute pe cei care locuiesc în imobile cu risc seismic ridicat. Suntem conştienţi că suma preconizată pentru Catedrala Mântuirii Neamului nu ar acoperi în totalitate această nevoie, însă ar remedia parţţial situaţia şi ar demonstra buna-credinţă şi determinarea reală a Primariei Generale de a soluţiona problema", mai spun semnatarii solicitării.

Ei au mai atras atenţia primarului Oprescu că, prin această donaţie, este pe cale să aducă în ispită Biserica Ortodoxă din România, care a promis ferm că nu va utiliza bani publici pentru ridicarea edificiului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite