Doi tineri au cutreierat opt luni prin lumea largă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

27.000 de kilometri şi 11 ţări parcurse, acestea sunt cifrele cu care doi tineri se pot lăuda după lunile petrecute departe de casă. Marius şi Mircea şi-au luat inima în dinţi şi au plecat în călătoria vieţii lor, din Bucureşti şi până în Kuala Lumpur, punctând cele mai importante destinaţii din Asia.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE

Au locuit la o mânăstire de budişti, au stat zile întregi într-un trib uitat de lume, au dormit în deşertul Gobi şi chiar au făcut escaladă pe Marele Zid Chinezesc.

Acestea sunt doar o parte din aventurile prin care, cei doi tineri, au trecut după ce au plecat prin lume. Mărturiile călătoriilor sunt adunate pe site-ul lumealargă.ro, dar cu toate acestea  la o singură întâlnire cu ei afli de trei ori mai multe informaţii.

„De ce ne-am întors măi atunci cu motocicletele?Ah, să punem benzină”, spun amândoi şi încep să râdă. Mircea Struţeanu , în vârstă de 25 de ani, vroia de mult să facă o călătorie de această fel, în timp ce Marius Blăjuţ mai în vârstă cu doi ani, (28) vroia să se întoarcă în Asia, loc de care este obsedat, după ce a lucrat în Malaezia. „Iniţial, trebuia să plecăm cinci şi să stăm mai mult de un an, dar s-au mai schimbat lucrurile şi am plecat doar noi doi”, a spus Marius. 

Astfel, Mircea a luat trenul din Bucureşti, l-a cules pe Marius din Bacău şi de acolo au pornit la drum. Încărcaţi cu o întreagă trusă pentru fotografii, laptop, video, dar şi multe bagaje, cei doi au plecat spre prima destinaţie, Rusia. „Am luat prea multe bagaje cu noi, ţin minte că din Bacău mi-am trimis ghetele acasă, în Nepal am scăpat de cort, iar din Thailanda am mai trimis acasă un pachet”, spune Mircea, iar Marius îl completează spunându-i că ultimul pachet a ajuns în România după ce s-au întors ei.

Trans-Tibetanul, cel mai frumos traseu cu trenul

Prima destinaţie pentru Mircea, fotograf freelancer, şi Marius, consultant în management, a fost Moscova. Ei au mers cu Trans Siberianul, iar primele impresii sunt scrise pe site-ul lor. „Şase zile cu trenul ca să ajungem la prima noastră destinaţie. După două zile, noi am avut 15 ore de aer rece şi plimbări pe străzile din Moscova. În aceeaşi seară ne-am îmbarcat pe Trans-Siberian şi în doar o zi am intrat în Asia, trecând prin Munţii Ural”.

„A fost frumos pe acest traseu, dar nu uimitor. Mircea stătea tot timpul cu capul pe geam, să facă poze. Trenul oprea în medie din patru în patru ore, ne luam supă la plic şi turnam în bol apă caldă din tren”, a spus Mircea. În schimb, pe placul tinerilor a fost mai degrabă drumul cu Trans-Tibetanul.
„Este foarte modern trenul, dar era foarte pustiu. Experienţa în sine a fost excepţională”, şi-a amintit Marius.

S-au înţeles prin semne cu oamenii din triburi

Traseul lor a înclus ţările Rusia, Mongolia, China, Tibet, Nepal, India, Cambodgiaia, Vietnam, Laos, Thailanda şi Malaezia. Drumul lor nu a fost lipsit de peripeţii. Mircea s-a accidentat serios în China, când făcea escaladă pe un stadion. „Am căzut şi toţi chinezii de pe stadion se uitau la mine. Mi s-a umflat glezna îngrozitor şi am mers în cârje două săptămâni. Culmea, Marius mi-a făcut poză din hotel chiar când cădeam”, a spus tânărul, instructor de escaladă în Bucureşti.

O altă problemă care le-a dat bătăi de cap a fost cea a vizelor. De multe ori, tinerii ieşeau dintr-o ţară în ultimul moment. „În India am ieşit cu cinci minute înainte să ne expire viza. În China, cum eram accidentat ne-a expirat, dar am reuşit s-o prelungim”, a spus Mircea.

Tinerii şi-au dorit foarte mult să trăiască timp de câteva zile într-un trib uitat de lume. Aşa că au găsit tribul Takeo, care se întreţine doar din bambus. „Aici, câteva zile nici nu am scos aparatul de fotografiat, dar, după ce s-au obişnuit cu el... mă chemau femeile la ele în cameră ca să le fac poze”, spune Mircea râzând. La sfârşitul călătoriei, după ce şi-au îndeplinit aproape toate visele, cei doi au luat din Kuala Lumpur avionul şi s-au întors în Bucureşti. Acum, încă se gândesc la asemenea călătorii, doar că mai scurte. Mircea încă vrea să ajungă în Indonezia, iar Marius să exploreze Himalaya.
Ei speră ca măcar amintirile din aceasta să le adune într-o carte. „Aş vrea să aibe multe imagini, dar nu prea se poate  din cauza costurilor ridicate”, a explicat Mircea.

Citat
„Am căzut şi toţi chinezii de pe stadion se uitau la mine. Mi s-a umflat glezna îngrozitor şi am mers în cârje două săptămâni“
Marius Blăjuţ, 28 ani

Citat
„Iniţial, trebuia să plecăm cinci şi să stăm mai mult de un an, dar s-au mai schimbat lucrurile şi am plecat doar noi doi“
Mircea Struţeanu, 25 ani

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite