Doctorul Emilian Imbri: „Bucureştiul mai mult ca sigur se va închide. Va fi mai rău decât ce a fost”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doctorul Emilian Imbri foto: Digi 24
Doctorul Emilian Imbri foto: Digi 24

Fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Bucureşti a declarat că situaţia a scăpat de sub control, iar Capitala „se va închide”.

Doctorul Emilian Imbri, a spus în emisiunea „România9” de la TVR, difuzată în seara zilei de marţi, 16 martie, că pandemia va dura şi în 2022. „Mai durează foarte mult. Trecem în anul următor cu mască. Va fi din ce în ce mai rău.”

Specialistul a declarat că simptomatologia pacienţilor care se internează acum cu COVID-19 este cu mult mai gravă.

În ceea ce priveşte Capitala, Emilian Imbri spune că „Bucureştiul mai mult ca sigur se va închide. Va fi mai rău decât ce a fost. Vor fi pacienţi mai mulţi şi cu simptomatologie mai gravă. Situaţia nu mai este sub control. Trebuie luate măsuri mult mai stricte, nepopulare. Va fi un tsunami al infectărilor. Nu mai e timp de şovăială”.

Doctorul a vorbit şi despre Sărbătoarea de Paşti, moment în care multe persoane nu vor respecta restricţiile.

„Noi nu ne mai gândim la ziua de azi, noi ne gândim, deja, la Paşti. «Vai de mine ce dezastru va fi că vom fi obligaţi, dar nu o să respectăm!» Deja ai satisfacţia că de Paşti nu o să respecţi. Nu ne gândim că sunt pline terapiile intensive, că sunt pline spitalele.”

Emilian Imbri a arătat că mărirea numărului de paturi ATI nu este o rezolvare a problemei. El a prezentat situaţia din Italia unde „lucrurile s-au mai lămurit puţin pentru că au murit bătrânii. Acum vin la rând tinerii cu comorbidităţi”.

Citeşte şi:

Medicul Emilian Imbri avertizează: „După 15 martie vom atinge acel vârf de care ne este teamă”

Medicul Emilian Imbri: E clar că libera circulaţie va aduce toate tulpinile de SARS-CoV-2 care vor mai fi descoperite

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite