Cel mai mare parc acvatic din România şi-a deschis gară. Bucureştenii dornici de bălăceală vor face 15 minute până la Divertiland cu trenul. Cât va costa biletul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gara Divertiland Chiajna a fost inaugurată marţi FOTO Sever Gheorghe
Gara Divertiland Chiajna a fost inaugurată marţi FOTO Sever Gheorghe

Reprezentanţii Divertiland, cel mai mare parc acvatic din România situat la kilometrul 13 adiacent autostrăzii Bucureşti-Piteşti, au inaugurat, marţi dimineaţă, staţia de tren din faţa parcului acvatic. În curând, bucureştenii dornici de bălăceală vor putea veni la parc direct cu trenul. Întreaga investiţie s-a ridicat la 300.000 de euro.

Unul dintre cele mai mari parcuri acvatice din sud-estul Europei, Divertiland, şi-a inaugurat marţi propria staţie de tren, pentru construirea căreia a fost necesară o investiţie de 300.000 de euro, potrivit reprezentanţilor acestuia.

Călătoria va dura în jur de 15 minute, iar trenurile vor opri în noua staţie la fiecare trei sferturi de oră.

Cu toate astea însă, în nou staţie nu a oprit niciun tren încă, acest lucru urmând să se întâmple în următoarele zile. Potrivit reprezentanţilor Divertiland, bucureştenii care vor să meargă cu trenul la parcul acvatic o vor putea face în fiecare zi.

Sub 10 lei biletul

Doritorii pot lua trenul din Gara de Nord, iar preţul unui bilet va fi accesibil. „Momentan nu sunt stabilite preţurile biletelor, dar nu este vorba despre nişte costuri mari. Sigur nu se va depăşi suma de 10 lei“ , au declarat, pentru adevarul.ro, surse din cadrul Divertiland în momentul în care reporterii Adevărul au întrebat dacă o călătorie cu trenul va costa mai puţin de 10 lei.

Călătoria până în staţia Parc Divertisment Chiajna, cea inaugurată marţi, va dura doar câteva minute, în jur de un sfert de oră, deşi în acest moment nu s-a stabilit încă un preţ clar al biletelor sau dacă urmează să fie introduse abonamente care să faciliteze călătoria vizitatorilor.

De asemenea, acestea au mai precizat că staţia construită de Divertiland a fost predată către CFR Infrastructură şi este deja operabilă.

De ce s-a construit o staţie de tren nouă?

Directorul general al Divertiland, grecul Alexis Paizis, a povestit că o astfel de staţie era absolut necesară pentru a oferi vizitatorilor un mijloc de transport eficient, pe lângă microbuzele existente în acest moment.

„Scopul nostru este să aducem mereu lucruri noi care să facă din Divertiland un punct de referinţă pentru industria din sud-estul Europei“ , a precizat Paizis. De asemenea, directorul a precizat că acest mijloc de transport este văzut precum o poartă de acces facilă pentru vizitatorii parcului.

La inaugurarea staţiei a participat şi Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, care a spus că parcul acvatic Divertiland este o soluţie foarte bună pentru cei care vor să îşi petreacă un weekend într-o atmosferă care să reproducă fidel litoralul.

Pe aceeaşi temă:

FOTOGALERIE Partea nevăzută a celui mai mare parc de distracţie din România

FOTO Divertiland, cel mai mare parc acvatic din ţară, se deschide de Ziua Copilului
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite