Disneyland românesc, cu fonduri europene: roller coster, casa groazei şi roată înaltă de 63 de metri, în Sectorul 2

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa ar urma să arate parcul în iunie 2015, când proiectul va fi finalizat FOTO Primăria Sector 2
Aşa ar urma să arate parcul în iunie 2015, când proiectul va fi finalizat FOTO Primăria Sector 2

Parcul Tei-Plumbuita din Sectorul 2 al Capitalei se va transforma, începând de anul viitor, într-o zonă de divertisment similară cu celebrul Disneyland. Parcul de distracţii va fi amenajat cu fonduri europene şi va fi inaugurat în iunie 2015.

Cea mai spectaculoasă zonă de distracţii din Capitală, după cum promite edilul Primăriei Sectorului 2 din Capitală, va prinde formă în Parcul Tei-Plumbuita, acolo unde urmează să fie amenajat un adevărat tărâm al distracţiei. „Parcul Tei-Plumbuita se întinde pe o suprafaţă de şapte hectare, iar în mai multe zone vor fi amplasate ansambluri de distracţii“, explică Anatol Albu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 2.

„Balaur cu şapte capete“ şi casă a groazei

Primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, promite că va dezvolta un proiect menit să aducă bucureştenilor o lume magică, presărată cu personaje fantastice, precum Verde Împărat, Ileana Cosânzeana şi Făt-Frumos.
Printre vedetele zonei de distracţii se va număra un roller coster botezat „Balaurul cu şapte capete“, care va oferi orăşenilor senzaţii tari la 15 metri înălţime. Acesta se va întinde pe circa 400 de metri, urmând să fie dotat cu panouri decorative şi butaforii care să susţină povestea balaurului cu şapte capete.

De asemenea, în parc va fi amenajată o „casă a groazei“, care se va întinde pe o suprafaţă de 460 de metri pătraţi, dotată cu un trenuleţ interior. În interiorul casei se va reproduce o atmosferă înfricoşătoare, cu numeroase fiinţe fantastice şi decoraţii surpinzătoare ce îi vor speria pe bucureştenii dornici de „întâlniri neobişnuite“.

image

Tot din planul edilului face parte şi amenjarea unui carusel şi a unor lanţuri, dar şi a două roţi care să îi ridice e bucureşteni deasupra parcului, oferindu-le ocazia să admire Lacul Tei şi parcul cu acelaşi nume. În partea dreaptă a parcului, pe malul lacului, va fi amplasată o roată mică, de 16 metri, ce va avea tematica „merele de aur“, dar şi o roată mare, care va ridica vizitatori la 63 de metri în aer, cu tematica „pasărea măiastră“. De aici, spun reprezentanţii Primăriei, va fi o privelişte de ansamblu a celor mai frumose zone din parc.

Vor fi aduse şi clasicele maşinuţe, care se vor găsi la intrarea de pe strada Petricani, şi vor avea tema „Făt-Frumos şi tărâmul fermecat“. Acestea vor fi completate cu panouri tematice perimetrale, care vor surprinde vitejiile Feţilor-Frumoşi din basme, fiind inscripţionate diferit şi devenind personaje de poveste: Uriaşul, Căpcăunul, Balaurul sau Zmeul.

Totodată, vor fi amplasate un carusel, „Herghelia Ilenei Cosânzeana“, şi lanţuri care vor juca „hora ielelor“.
Costuri, peste 64 de milioane de lei

Ivenstiţia se ridică la 64,5 milioane de lei şi va fi asigurată din fonduri europene. „La 27 septembrie am semnat contractul de finanţare al proiectului, urmând a se derula procedurile de achiziţii publice pentru contractul de furnizare a echipamentelor şi execuţie a lucrărilor de construcţie, precum şi pentru contractele de servicii“, a declarat edilul Sectorului 2, Neculai Onţanu.

În ceea ce priveşte piatra de temelie a parcului de distracţii, primarul mai spune că, cel mai probabil, lucrările de construcţie vor începe în luna februarie a anului viitor, urmând să se încheie în luna iunie a anului 2015, atunci când va fi inaugurat oficial.

Capitala duce lipsă de locuri de distracţie pentru cei mici. Astfel, în weekenduri, bucureştenii pot ieşi cu micuţii în Parcul Orăşelul Copiilor, din sectorul 4, sau în centrele comerciale unde au locuri amenajate special pentru prichindei. În timpul verii, copiii, dar şi cei mari, pot alege o zi de plajă la Divertiland.

Terra Park, cel mai mare parc de distracţii

Pasionaţii de senzaţii tari pot găsi la Terra Park, situat în bulevardul Timişoara nr. 8A, cel mai mare parc de distracţii din Capitală, peste 30 de echipamente destinate distracţiei extreme. Printre maşinăriile care stimulează adrenalina se numără „Z Force Tower“, o platformă care te ridică la înăţimea de 53 de metri, după care urmează o cădere controlată şi aşa-numitul „Hydrolift“, adică un tobogan de apă cu bărci, înalt de 15 metri. Intrarea în megaparcul de distracţii costă 39 de lei în zilele de vineri şi 49 de lei, în zilele festive şi în weekend. Accesul la echipamente se taxează separat.

terra park

Terra Park a fost inaugurat în octombrie 2011. Ridicat pe locul fostei fabrici de diamante sintetice Rami-Dacia din Bucureşti, parcul are o suprafaţă totală de 30.000 de metri pătraţi. Întregul proiect a reprezentat o investiţie de 25 de milioane de euro.

Pe aceeaşi temă:

FOTO Cel mai mare parc de distracţii din Capitală, după 1 an: 100.000 de vizitatori şi peste 1.000.000 de euro încasări

Poiana Braşov: megaparc de agrement în valoare de zece milioane de euro, construit pe banii europeni

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite