Directorul liceului unde a învăţat studenta ucisă pe trecere: „O elevă eminentă cu diplomă de Cambridge, Goethe. Visul ei: jurnalismul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Francesca Belea tocmai împlinise 19 ani, sâmbătă, şi avea un viitor strălucit în faţă FOTO Facebook
Francesca Belea tocmai împlinise 19 ani, sâmbătă, şi avea un viitor strălucit în faţă FOTO Facebook

Francesca Belea (19 ani), tânăra omorâtă de un şofer beat pe trecerea de pietoni, marţi seară, era o elevă extrem de silitoare. Avea diplomă de limbă Engleză, de limbă Germană şi de nivel avansat în IT. Visul ei a fost întotdeauna Jurnalismul, tot acea profesie care a adus-o în Bucureşti, unde avea să moară chiar în prima zi de Facultate.

Tragedia prin care Francesca Ioana Belea, tânăra de 19 ani care a murit la spital marţi noaptea, după ce, în jurul orei 20.30, a fost izbită din plin chiar pe trecerea de pietoni, pe Bulevardul Iuliu Maniu, din cartierul bucureştean Militari, i-a bulversat pe toţi cei care o cunoşteau, dar şi pe studenţii care abia au apucat să vorbească cu ea.  

Întreaga comunitate din Târnăveni, judeţul Mureş, de unde tânăra era, a fost răvăşită de vestea oribilă, iar foştii profesori de la liceul teoretic unde învăţa sunt bulversaţi de nenorocire.

„Francesca era tot timpul printre primii din clasă. Este o adevărată nenorocire, suntem cu toţii şocaţi“, a spus cu vocea îndurereată Ioan Suciu, pentru adevarul.ro, directorul Liceului Teoretic „Andrei Bârseanu“ din Târnăveni, judeţul Mureş. 

Acesta a spus că Francesca a fost unul dintre elevii eminenţi, extrem de silitori de la liceu. „Avea diplomă de engleză de la Institutul Cambridge, dar şi de limbă germană de la Institutul Goethe. Mai mult decât atât, avea şi diplomă de avansat în IT, ECDL. Participa la toate activităţile clasei, la plantări de copaci, la voluntariat“, a mai declarat, pentru adevarul.ro, directorul liceului.

Tânăra de 19 ani a fost susţinută tot timpul de părinţii ei, a făcut meditaţii la germană şi a fost mereu încurajată de aceştia în pasiunea pe care o urmărea încă din clasa a noua: jurnalismul.

„A fost eleva noastră din clasa a cincea. În liceu era la filologie, la profil uman. Tot timpul liceului nu şi-a dorit decât să ajungă la Bucureşti să facă Facultatea de Jurnalism. Este o tragedie“, a mai spus directorul liceului.

Potrivit directorului Ioan Suciu, tânăra stătea într-un cămin privat din cartierul Militari, neavând nicio rudă în Bucureşti.

Pe aceeaşi temă:

O studentă la Jurnalism a fost ucisă pe trecerea de pietoni chiar în prima zi de facultate. Şoferul era băut. Tânăra luase Bacul cu 9,23

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite