Dezinfecţie ca-n China în Sectorul 4. Cum arată echipajele de combatere a COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dezinfecţie contra COVID-19 in Sectorul 4 FOTO Primăria Sector 4
Dezinfecţie contra COVID-19 in Sectorul 4 FOTO Primăria Sector 4

Primăria Sectorului 4 a început o amplă campanie de dezinfecţie în scările de bloc, după ce săptămâna trecută a spălat cu dezinfectant străzile şi trotuarele.

Primarul Sectorului 4 Daniel Băluţă a anunţat vineri după-amiază faptul că sectorul pe care îl conduce a avut la lucru 80 de echipe speciale, dotate cu atomizoare şi alte echipamente specifice vor dezinfecta scările şi aleile de bloc, locurile de joacă şi spaţiile verzi din apropierea locuinţelor.

Conform edilului, acestora li se adaugă 60 de autospeciale şi alte 40 echipaje dotate cu echipamente ce pulverizează în aer substanţe dezinfectante, care acţionează în special în zona locurilor de recreere. „Alte 200 de persoane vor putea interveni, daca situaţia o va impune. Pentru acţiunile de dezinfecţie se vor folosi soluţii pe bază de peroxid de hidrogen, non-toxice şi prietenoase cu mediul înconjurător”, a mai afirmat primarul.

Fotografiile de la faţa locului îi confirmă susţinerile oficialului, întrucât imaginile copiază, practic, acţiunile de dezinfecţie din China, mult dezbătute în mediul online. Trotuarele şi intrările de bloc au fost practic împâzite de zeci de oameni în combinezoane care uşor, uşor, au intrat în fiecare scară de bloc din cartierul Berceni.

Aceasta nu este singura măsură luată de Primăria Sectorului 4 pentru a stopa răspândirea infecţiilor cu noul tip de coronavirus.  „Pe raza sectorului, intervine deja o unitatea specială, formată dintr-un număr de aproximativ 350 de oameni dotaţi cu echipament de protecţie (mască, combinezoane, mănuşi, botoşei) şi un număr de 60 de autoutilitare echipate corespunzător, pentru spălarea şi dezinfectarea arterelor de circulaţie. În prima săptămână, aceste echipe, care lucrează non-stop, în ture, au aplicat zilnic tratamente specifice de igienizare, atât pe marile bulevarde cât şi pe străzile dintre blocuri”, se arară într-un comunicat al primăriei.

primaria sector 4

      FOTO: Primăria Sector 4

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite