Dezbatere publică pentru introducerea uniformei şcolare în Sectorul 6 al Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A fost lansată o dezbatere publică în ceea ce priveşte introducerea uniformei FOTO Arhivă
A fost lansată o dezbatere publică în ceea ce priveşte introducerea uniformei FOTO Arhivă

Viceprimarul Sectorului 6, Gabriel Petrea, a lansat o dezbatere publică pe marginea introducerii uniformei în şcolile din sector. Dezbaterea se va întinde pe mai multe săptămâni, iar la discuţii pot participa părinţii şi elevii.

Pe parcursul mai multor săptămâni, Gabriel Petrea va purta discuţii cu asociaţiile de părinţi, de elevi şi de profesori din Sectorul 6 pentru a încerca să adune toate punctele de vedere referitoare la acest subiect, urmând să organizeze şi o serie de consultări publice la care vor fi invitaţi inclusiv reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale.

Viceprimarul Sectorului 6 declară că a fost insipirat în această iniţiativă de numeroasele discuţii despre educaţie şi despre starea învăţământului pe care le-a purtat în ultimele luni cu locuitorii din sector.

„În generaţia mea, opiniile nu erau deloc favorabile unei asemenea idei, pentru că mulţi se gândeau imediat la vremurile de tristă amintire de dinainte de Revoluţie. Uniforma şcolară reprezenta un simbol al unor vremuri pe care le-am depăşit demult, al unei mentalităţi la care nu mai vrem să ne întoarcem. Dar, dincolo de toate aceste reacţii instinctive pe care eu şi cei mai în vârstă decât mine le-am avut la auzul ideii de a introduce uniforma în şcoli, întrebarea care se pune este dacă introducerea uniformei obligatorii este benefică pentru actul de educaţie, dacă ea face bine sau rău elevilor în şcoli“, spune Gabriel Petrea.

Viceprimarul susţine că există multe cărţi, studii, cercetări şi sondaje cu informaţii şi argumente pro şi contra şi îşi propune ca, în cadrul întâlnirilor publice pe care le va avea, să discute pe marginea acestor subiecte.

Petrea a spus că din câte a observat părerile sunt împărţite şi doar prin această dezbatere publica se va putea ajunge la o concluzie.


Pe aceeaşi temă:

Invitaţie la dezbatere: uniforme şcolare obligatorii?

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite