Deszăpezirea străzilor din Sectorul 1, îngreunată de viscol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 70 de utilaje ale companiei Romprest intervin și împrăştie în permanenţă material anti-derapant pe arterele principale şi secundare ale Sectorului 1. Operaţiunea de deszăpezire este însă îngreunată de vântul puternic care împrăştie zăpada şi o repune pe carosabil, după cum afirmă Primăria Sectorului 1.   

Instituţia afirmă că la această oră, nu există blocaje în trafic, pe lângă mașinile de deszăpezire fiind prezenți și angajații Romprest care degajează manual zăpada din intersecții, stații RATB, refugii de tramvai, intrări în stațiile de metrou, în unitățile sanitare, în unitățile de învățământ etc.

Începând cu ora 20.30, va demara acțiunea de ridicare și transport a zăpezii din zonele Piața Victoriei, Bd. Lascăr Catargiu, Bd. Ion Mihalache, Calea Griviței și Calea Dorobanți. Zăpada va fi transportată și depozitată în zona de Nord a Bucureștiului, în spațiile prestabilite.

În urma vântului puternic din cursul serii, trei copaci au căzut pe străzile: Gheorghe Mărășoiu nr. 13-15 (zona Dorobanți-Floreasca), Șos. Nordului (intrarea în parcul Herăstrău), Str. Pădurii nr. 14 (zona Jandarmeriei), fiind avariate trei autoturisme.

Potrivit strategiei de deszăpezire, în Sectorul 1 se intervine cu prioritate pentru îndepărtarea zăpezii de pe bulevardele principale (pe care circulă mijloace de transport în comun) şi de pe arterele secundare, pe care sunt situate obiective sociale: şcoli, spitale, grădiniţe, sedii de poliţie şi pompieri, precum și alte instituții publice..

În Sectorul 1 sunt amenajate 16 puncte fixe de intervenţie rapidă căruia îi corespunde un anumit număr de străzi principale şi secundare, de care răspunde fiecare echipaj detaşat în teren. 


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite