Descoperă Centrul Vechi al Bucureştiului. Distracţie, dar şi istorie la tot pasul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vatră a Bucureştiului, Centrul Vechi este locul de unde a plecat dezvoltarea şi extinderea Capitalei. Dincolo de numeroasele restaurante, pub-uri, terase unde călătorul poate degusta mâncăruri delicioase ori îşi poate astâmpăra setea, Centrul Vechi înseamnă şi o zonă unde istoria şi contemporaneitatea se împletesc într-un amalgam de energii.

Străzile şi străduţele Centrului Vechi debordează de pofta de viaţă a celor care le „calcă pragul”. Renumit pentru locurile unde te poţi distra opri îţi poţi sătura foamea sau setea, Centrul Vechi reprezintă mult mai mult de atât. Fiecare clădire spune o poveste, povestea devenirii târgului de altădată în oraşul-Capitală de astăzi. Unul dintre locurile în care trecutul se împleteşte armonios cu prezentul este Hanul Gabroveni, de la capătul Lipscaniului către piaţeta cu statuia „Lupoaicei”, ridicat pe la jumătatea secolului 19 din cenuşa lăsată în urmă de Marele Foc din 1847 ce a distrus o bună parte din vechiul târg al Bucureştilor.

După 2014, cu fondurile asigurate de Primăria Generală a Capitalei, bătrânul han cunoaşte o haină şi o viaţă noi, el devenind sediul ARCUB – Centrul de Cultură al Municipiului Bucureşti. Aici, putem fi îmbiaţi cu spectacole de teatru, de muzică, expoziţii şi alte manifestări culturale ce se suprapun peste specificul locului precum untul pe pâine.

image

În imediata apropiere, ne aşteaptă Hanul cu Tei, singurul han istoric al Bucureştiului ce şi-a păstrat forma de origine, ridicat la 1833. Aici, dincolo de mirosul îmbietor de cafea, călătorul poate să intre în .. citeşte continuarea pe Click!

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite