„Delta“ Bucureştiului, o vale a plângerii: cum evoluează lucrurile la Lacul Văcăreşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Balta Văcăreşti FOTO Helmut Ignat
Balta Văcăreşti FOTO Helmut Ignat

Lacul Văcăreşti a devenit un subiect fierbinte în ultimii ani, după ce în zonă s-a descoperit “delta” Bucureştiului şi au început demersurile pentru a se institui arealului regimul de arie naturală protejată - Parcul Natural Văcăreşti.

Proiectul a primit avizul Academiei Române, însă potrivit reprezentanţilor asociaţiei Salvaţi Dunărea şi Delta, pentru a se institui regimul de arie naturală protejată la Lacul Văcăreşti este nevoie de un aviz al Primăriei Capitalei şi apoi de o decizie a Ministerului Mediului în acest sens.

Patimile proprietarilor de terenuri de la Lacul Văcăreşti

Problemele proprietarilor din zonă nu sunt însă legate doar de presupusele nereguli ale iniţiativei de a institui regimul de zonă protejată în zona Lacului Văcăreşti.

Vasile Andronic, spre exemplu, unul dintre proprietarii din zonă care şi-au recuperat terenurile după 8 ani petrecuţi în tribunal, se află acum în situaţia de a nu se putea folosi de parcela retrocedată, iar acum este din nou în proces cu statul român pentru lipsa de folosinţă. Practic, Vasile Andronic şi-a recuperat terenul confiscat de comunişti, însă, ca urmare a construcţiei lacului de acumulare în vremea comuniştilor, acum nu se poate folosi de această parcelă.

Ca multe alte zone din Bucureşti, şi terenurile aflate lângă parcul Văcăreşti au rămas sterpe în ultimii ani, pe măsură ce banii din real estate s-au împuţinat. Agenţii imobiliari care au terenuri la vânzare în zona Văcăreşti spun că de ani de zile nu s-au mai încheiat tranzacţii în zonă. În opinia specialiştilor imobiliari, interesul va reveni pe măsură ce piaţa dezvoltărilor imobiliare va începe să se mai dezgheţe. 

Citeşte pe wall-street.ro ce spun proprietarii de terenuri din Delta Bucureştiului

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Balta Văcăreşti. ONG-uri: Parcul ar pune Bucureştiul în faţa Berlinului. Proprietari: ideea este frumoasă, dar după despăgubiri. Cât costă rezervaţia

VIDEO Balta Văcăreşti. Cum a luat naştere un colţ de rai în centrul Capitalei din inepţie comunistă şi neglijenţa autorităţilor

Delta din mijlocul oraşului. Un întreg ecosistem ascuns în spatele blocului

 

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite