De ce n-a fost umflată salteaua care ar fi putut să atenueze căderea femeii care a sărit de pe bloc după 35 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia a stat zeci de ore pe terasa blocului FOTO David Muntean
Femeia a stat zeci de ore pe terasa blocului FOTO David Muntean

După mai bine de 35 de ore de stat pe terasa blocului, Elena, o femeie care suferea de depresie, a căzut în gol sub privirile echipajele de pompieri, salvare şi poliţie. Deşi în dotarea pompierilor din Bucureşti nu există plase şi saltele care să atenueze impactul celor care cad în gol, astăzi a fost adusă o saltea uriaşă care ar fi trebuit montată în locul în care a căzut femeia. Cu toate acestea, salteau gonflabilă n-a mai fost umflată.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti au explicat, pentru „Adevărul“, de ce nu a fost umflată perna enormă care a fost adusă tocmai din doatarea pompierilor din Argeş. „În momentul în care ne pregăteam să o umflăm, echipa de negociatori a spus să încetăm orice demers pentru că femeia începuse să se agite“, susţin reprezentanţii ISU. 

De asemenea, aceştia au explicat că astfel de saltele nu sunt potrivite pentru a atenua căderile de la distanţe mari, întrucât persoana care cade în gol pe o asemenea saltea este aruncată cu putere lângă perna gonflabilă, înregistrându-se până acum multe cazuri în care oamenii au rămas invalizi.

Femeia a stat pe terasa blocului 35 de ore şi, în jurul orei 19.00, a căzut în gol. Cel mai probabil, femeia a cedat din cauza epuizării fizice şi psihice. 

Moartea fiicei i-a distrus viaţa

Problemele Elenei, spun apropiaţii, au început în urmă cu circa doi ani, atunci când fiica ei, Alina, a pierdut lupta cu cancerul şi a murit. Din cauza unei depresii, Elena a fost internată în spital şi a fost supravegheată atent de medici, iar starea ei de sănătate părea că se îmbunătăţise. Însă lucrurile erau mai complicate.

Peste câteva zile, fiica Elenei ar fi trebuit să îşi sărbătorească ziua de naştere şi se pare că ăsta este unul dintre motivele care au făcut-o pe femeie să-şi pună capăt zilelor. „Eu îmi amintesc că şi anul trecut în perioada zilei de naştere a Alinei, Elena şi-a schimbat complet starea. Nu mai voia să vorbească cu nimeni, se retrăgea. Eu sunt surprinsă că a recurs la un aşa gest pentru că toţi o cunoaştem ca fiind o persoană foarte, foarte credincioasă“, mai povesteşte Flori Dobre.

Şi administratorul blocului în care lucra ca femeie de serviciu a făcut câteva precizări pentru reporterii „Adevăru“l.

„De câteva luni lucrează ca femeie de serviciu la noi (n.r. în blocul de pe strada George Enescu). A fost în probe şi până la urmă am decis să îi prelungim contractul pentru că este o femeie muncitoare. În ultimele două, trei săptămâni nu mai făcea aşa treabă. Zilele trecute am trimis şi fochistul la ea acasă să vedem ce s-a întâmplat cu ea de nu a mai ajuns la muncă. Şi uitaţi ce a făcut acum“, povesteşte administratorul blocului. De asemenea, acesta mai spune că a încercat de mai multe ori să vorbească cu Elena, să vadă care sunt problemele care o macină, însă de fiecare dată se întâmpla la fel. „Plângea mereu, nu puteam să vorbesc cu ea“, mai spune acesta.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite