De ce au fost inventate prezervativele. Sexologii explică cum afectează această metodă de contracepţie viaţa sexuală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primele prezervative se pare că ar fi fost inventate în urmă cu 6.000 de ani şi, de-a lungul timpului, au fost confecţionate din fel de fel de materiale. „Adevărul“ vă spune cum arătau prezervativele în perioada de început a metodelor de contracepţie, dar şi cât de adevărat este faptul că acestea diminuează plăcere în timpul actului sexual.

Cercetării susţin că primele preverzative au apărut în urmă cu circa 6.000 de ani şi erau, de fapt, nişte teci alcătuite din in care diminuau şi din plăcere actului sexual. Uşor-uşor, aceste metode contraceptive au evoluat şi prezervativele au ajuns să fie confecţionate din intestine de animale, de cele mai multe ori din intestine de oaie.

În China, în vremea în care bărbaţii foloseau prezervative din hârtie de mătase, începuseră să folosească tot felul de uleiuri care să ajute la o bună lubrifiere în timpul actului sexual, ajutându-şi în acest fel partenera să nu simtă niciun fel de durere.

„De fapt, prezervativele au fost create la început pentru oamenii bogaţi care se temeau să nu se îmbolnăvească din cauza prostituatelor. Erau folosite în număr destul de mic. Putem spune că prezervativul a apărut dintr-un soi de ipohondrie“, explică sexologul Cristian Delcea. În ceea ce priveşte eficienţa acestor prezervative, sexologul spune că depindea foarte mult de modul în care acestea erau utilizate şi că nu de fiecare dată protejau femeile de o eventuală sarcină nedorită sau de boli cu transmitere sexuală.

prezervativ hepta

Plăcerea şi prezervativele

În ceea ce priveşte evoluţia prezervativului, dacă aruncăm un ochi în trecut observăm cu uşurinţă cât de mult s-a schimbat de-a lungul vremii. Astăzi, prezervativele sunt confecţionate dintr-un strat subţire de latex şi sunt foarte eficiente.

„Actul sexual fără prezervativ ţine de cum îşi dezvoltă o persoană preferinţele excitatorii. Plăcerea este diminuată la bărbaţii care au o hipersensibilitate sau la femeile care au anumite infecţii vaginale“, mai spune specialistul. Desigur, acest lucru depinde de la o persoană la alta şi ţine foarte mult de modul în care fiecare om a fost obişnuit să întreţină relaţii sexuale.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite