De astăzi, angajaţii pot depune formularele online

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) a finalizat ieri, din resurse proprii, platforma tehnică de completare şi depunere online a oricărui tip de formular.

Astfel, atât firmele cât şi cetăţenii vor putea completa formularele online, evitând cozile de zeci de persoane şi fără a fi nevoie să se deplaseze la ghişee.
„Instituţiile publice sunt invitate să solicite Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale înrolarea în sistem, urmând ca după această solicitare să se încheie un protocol de colaborare care presupune şi stabilirea procedurilor de autentificare în platformă a instituţiilor respective“, se arată într-un comunicat emis ieri de minister.

Platforma tehnică pentru depunerea online a actelor a fost realizată de minister prin cele două centre subordonate, Centrul Naţional de Management pentru Societatea Informaţională (CNMSI) şi Centrul Naţional „România Digitală“ (CNRD).

Mii de persoane stăteau la cozi
Decizia a fost luată după ce mii de persoane şi-au arătat nemulţumirea faţă de decizia luată de Guvern în urmă cu mai bine de o lună. Angajaţii plătiţi prin contracte de drepturi de autor şi persoane fizice autorizate  şi-au petrecut ore în şir în haosul de la cozile din faţa ghişeelor pentru a da bani statului.
Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale este instituţia care are rolul de a realiza politica Guvernului în sectoarele comunicaţiilor electronice şi audiovizuale, serviciilor poştale, tehnologiei informaţiei şi în domeniul serviciilor societăţii informaţionale şi ale societăţii bazate pe cunoaştere din România.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite