De la 1 decembrie se încep lucrările pentru noile sensuri unice şi benzi speciale pentru transportul public

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Tehnică de Urbanism din cadrul Primăriei Municipale a prezentat, săptămâna aceasta, un studiu care prevede modificări de infrastructură majore pentru unele artere importante, din interiorul inelului principal al Capitalei. Plecând de la datele unui studiu din 2010, municipalitatea doreşte introducerea unor sensuri unice şi crearea de benzi speciale destinate transportului public, care ar urma să fluidizeze traficul din centrul

Potrivit şefului Direcţiei de Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei, lucrările vor începe chiar de la finalul acestei luni, în condiţiile în care vremea va fi favorabilă unor astfel de lucrări. "S-a stabilit ca, începând cu 1 decembrie, să se intervină pe unele artere principale, pentru crearea unor benzi speciale transportului public şi a celui de urgenţă, prin nişte marcaje şi delimitări specifice. Primul tronson vizat este cel cuprins între Podul Izvor şi Piaţa Unirii”, a declarat Ion Dedu pentru "Adevărul".

Referitor la sensurile unice pe care Comisia Tehnică de Urbanism vrea să le creeze, Ion Dedu a declarat că transformarea acestora va fi implementată mai greu, fiind nevoie de lucrări mai ample.

Principalele bulevarde sau artere care se vor transforma în sensuri unice sunt:

-    Bulevardul Carol în prelungirea sensului unic de pe Bulevardul Elisabeta. Totodată, pe această arteră se va crea şi câte o bandă dedicată transportului public pe fiecare sens.
-    Ruta Calea Victoriei - str. Doamnei - str. Florescu -str. Negustori - str. Plantelor;
-    Strada Mircea Vulcanescu, de la intersecţia cu Bulevardul Dinicu Golescu până la intersecţia cu Calea Plevnei va devein traseu cu sens unic.
-    Calea Victoriei devine, de la un capăt la altul, o arteră cu trei benzi de circulaţie pe sens unic, iar spaţiul rezultat din aceste modificări va fi dedicate pistelor de biciclişti.
-    Bulevardul Barbu Văcărescu şi Calea  Floreasca vor deveni, de asemenea, trasee cu sensuri unice spre Pipera şi respectiv spre Ştefan cel Mare.
-    Bulevardul Lacul Tei şi strada Ramuri Tei vor servi şoferii ca rute cu sens unic pentru accesul către central oraşului, respectiv cartierul Colentina.
-    Şoseaua Progresului pe un anumit tronson.
-    Calea Dorobantilor – sens unic din spre nord spre centru
-    Strada Aurel Vlaicu – Calea Floreasca dinspre Nord spre Centru.
-    Strada Polonă între Mihai Eminescu şi Ştefan cel Mare direcţia Centru – Nord
-    Calea Grivitei între intersecţia cu str. Polizu şi str. M. Vulcănescu - pe direcţia Vest-Est;
-    Strada Popa Rusu - Toamnei - Despot Vodă - direcţia Centru - Nord;
-    Strada Sevastopol - pe direcţia Vest-Est;
-    Gheorghe Manu - str. Occidentului - str. Polizu - pe directia Est-Vest;

În privinţa înfiinţărilor unor benzi speciale pentru transportul public arterele vizate sunt bd. Carol, Splaiul Independenţei, bd. Libertăţii, bd. Unirii, bd. Decebal, bd. Carol, bd. P. Protopopescu, Calea Moşilor nouă, bd. Dacia, str. Mircea Vulcănescu, şoseaua Cotroceni, Calea Floreasca, şoseaua Barbu Văcărescu şi bd. Lacul Tei.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite