Datoriile Poştei Române s-au triplat în ultimele trei luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Naţională Poşta Română figurează în baza de date a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, publicată pe site-ul agenţiei la finalul lunii iulie, cu o datorie de 125,5 milioane de lei. Suma este de trei ori mai mare ca acum trei luni, când la finalul lunii martie datoriile poştei erau de “doar” 30,624 milioane de lei.

Potrivit Agerpres, datoria vine din taxa pe valoarea adăugată, unde poşta ar trebui să dea  21,4 milioane de lei la bugetul de stat. Alţi 97,2 milioane de lei ar trebui viraţi pentru impozitele şi taxele companiei, iar diferenţa de 6,8 milioane din datorie reiese din  dobânzile şi penalităţileaplicate companiei. 

În perioada 2009-2011, Poşta Română a acumulat o datorie totală de 485 milioane lei. Totodată, potrivit datelor oficiale veniturile lunare raportate de Poşta Română erau, la 31 mai 2012, de 105 milioane lei.  La data de 25 iulie, Guvernul a aprobat strategia de privatizare a Poştei Române. Potrivit Hotărârii de Guvern respective, va fi angajat un consultant internaţional specializat pentru privatizare, după ce capitalul social al companiei de stat va fi mărit cu 20%.

Conform Memorandumului cu Fondul Monetar Internaţional, autorităţile se angajaseră să găsească, până la sfârşitul lunii iunie 2012, un investitor strategic care va prelua 20% din acţiunile CNPR, în urma unei majorări a capitalului social. Termenul iniţial pentru privatizarea Poştei Române, prin majorare de capital social, era sfârşitul lunii martie 2012, menţionează Agerpres.

CNPR şi-a diminuat pierderile considerabil în ultimul an, de la 28 de milioane de euro în 2010 la 4,3 milioane euro la finele anului 2011.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite