„Cu telecomanda” la protestul impotriva desfinţării TVR Cultural şi TVR Info

„Cu
telecomanda” la protestul impotriva desfinţării TVR Cultural şi
TVR Info

Pe reţelele de socializare circulă o petiţie care împotriva desfinţării TVR Cultural

Simpatizanţii postului TVR Cultural, vor participa joi, de la ora 19.00, în faţa Ateneului Român din Bucureşti la „Protest cu telecomandă. Un protest împotriva desfiinţării TVR Cultural", organizat de Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Manifestaţia faţă de desfiinţarea postului TVR Cultural se va desfăşura de la ora 19.00 până la ora 19.30, în faţa Ateneului Român, iar simbolul protestatarului va fi o telecomandă.

Prin „Protestul cu telecomandă” , ARCEN doreşte să ridice un semnal de alarmă asupra „crizei instituţiilor publice cultura din România, asupra crizei valorilor care devine profundă în societatea românească, dar şi asupra faptului că zona culturală românească este supusă presiunilor puterii politice, care încearcă limitarea spaţiului cultural.”

Din comunicatul trimis de asociaţie, reiese faptul că protestul survine „în urma unui val de simpatie faţă de postul TVR Cultural, care s-a manifestat pe reţelele de socializare şi care atrage din ce în ce mai mulţi sustinători din ţară şi din străinătate.”

Posturile de televiziune TVR Info şi TVR Cultural vor înceta emisia, urmând ca programele lor să fie preluate de TVR 2 şi TVR 3, conform Programului de redresare economică a Televiziunii Române, adoptat vineri de Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), informează Mediafax

Claudiu Săftoiu, preşedintele-director al Televiziunii Române a declarat, pentru Mediafax, că TVR are în momentul de faţă o pierdere cumulată la 145.618.779,33 de euro, iar perioada necesară pentru a plăti datoria este estimată la 7 ani şi jumătate. Săftoiu, a precizat că va fi vorba de o contracţie „ temporară” a TVR Info în TVR 1 şi a TVR Cultural în TVR 2, care va fi redenumit TVR 2 Cultural, până la plata datoriilor SRtv.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările