Curvele politice vs cetăţeni

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când mi­­-am exprimat opinia împotriva prostiilor lui Băsescu, am fost catalogat ca fiind USL-ist. Când vocea mea a cerut pedepsirea celor care au furat banii în afacerea pistelor şi semafoarelor pentru biciclişti, am fost numit „omul lui Nicuşor Dan”. Acum, după marşul de protest al bicicliştilor, normal că trebuia să fiu încadrat „corespunzător”. Cică sunt PDL-ist.

Cam asta este strategia actualei clase politice: murdăresc tot ce le pune în pericol accesul la fondurile publice. E greu pentru unii să conceapă că sunt un simplu cetăţean nemulţumit de tot ce este putred şi urât mirositor în clasa politică.

Pe 21 septembrie, peste 8 mii de bucureşteni au ieşit în stradă să ceară demisia unui primar incompetent. E un lucru normal să ieşi în stradă când edilii nu-şi fac treaba pentru care sunt platiti. Insa romanii nu-si cunosc drepturile. Acesta e motivul pentru care au fost atat de putini. Si aceasta este cauza pentru care multe lichele si-au gasit locul in partidele politice.

Pentru cei care au auzit prima data de mine in urma cu cateva zile, le pun la dispozitie primul meu interviu in presa. Si, dupa ce ati citit materialul din link-ul alaturat, cititi motivele protestului din 21 septembrie 2013, asa cum se regasesc in hartia depusa la Primaria Municipiului Bucuresti inca din 8 iulie 2013:

1. Neaplicarea masurilor de siguranta rutiera.
2. Incurajarea transportului motorizat in timp ce Bucurestiul este cea mai poluata capitala europeana.
3. Lipsa unei viziuni a administratiei orasului pentru cresterea calitatii vietii.
4. Mentinerea in functii a persoanelor vinovate de pagubele de milioane de euro provocate de receptia ilegala a pistelor pentru biciclete.
5. Neaplicarea masurilor de eficientizare a transportului public prin asigurarea de benzi dedicate.

Comparand problemele sesizate in noiembrie 2011 cu cele din ziua de astazi, s-a schimbat ceva ?

A incercat cineva sa respecte legea si sa recupereze banii irositi cu buna stiinta ?
NU !

Adica... timp de 2 ani de zile de la sesizare, primarul Oprescu a ignorat cetatenii si legea ? DA !

Iata de ce 8 mii de oameni au iesit in strada.

La protestul din primavara, unde au participat 4200 de oameni, aceasta a fost reactia lui Oprescu:


"Nu fac nimic la presiunea strazii !"

O asemenea tampenie nu poti auzi decat la politicienii marunti.
In tarile civilizate, vocea cetatenilor nu este ignorata.

Insa domnul Primar nu obisnuieste sa asculte cetatenii. Dupa 5 ani de mandat, dupa ce un copil a murit sfasiat de caini, Oprescu a spus ca organizeaza un referendum ca sa afle ce vor bucurestenii. Dar s-a razgandit.

In vara anului trecut anunta cu surle si trambite ca in maxim un an rezolva problema cainilor. La un an dupa anunt, un copil murea in Bucuresti, sfasiat de caini. Iar in Bucuresti sunt 65 de mii de caini vagabonzi.

In urma cu un an, la o emisiune televizata, primarul Oprescu a fost intrebat:

"Cand recuperati banii de la cei care au receptionat pistele fara ca ele sa fie conforme cu avizele si normele legale ?"


Ei bine, daca in problema cainilor a promis dar nu a facut nimic, in privinta recuperarii zecilor de milioane de Euro nici macar nu a pomenit vreun cuvant. Iata de ce exista banuiala ca domnul Oprescu este implicat in Afacerea pistelor si semafoarelor pentru biciclisti.

Asadar... ce este de facut ?

In 2008, pe mandatul primarului Oprescu, au fost receptionate si platite ilegal, primele piste din Bucuresti.

In 2011, pe mandatul primarului Oprescu, au fost receptionate si platite ilegal, alte trasee cu piste pentru biciclete.

Saptamana trecuta, primarul Oprescu a anuntat ca va receptiona noi trasee cu piste pentru biciclete. Din cercetarea lucrarilor, si acestea sunt ilegale. Nu stim daca este o gresela de proiect sau o greseala de executie. Important este ca ele sa nu fie receptionate si platite decat dupa ce se constata ca lucrarile sunt corecte. N-am vrea sa se plateasca iar niste amenajari ilegale.

Cu toate ca, in calitate de reprezentant al OPTAR, am pus gratuit la dispozitia primariei toate cunostintele legate de mobilitatea urbana, niciodata nu am fost solicitati sa analizam proiectele derulate de primarie. Mi-e teama ca iar vom fi nevoiti sa le analizam dupa receptie si, daca se constata ca legea nu a fost respectata, sa solicitam desfiintarea amenajarilor. Iar probabilitatea unui acest nou esec al primariei este descrisa corect de Albert Einstein:

"Nebunia înseamnă să faci acelaşi lucru în mod repetat şi să te aştepţi să obţii alt rezultat."  

Pana cand ceva se va schimba in modul in care edilii inteleg sa (nu) isi faca treaba, oamenii de la CRIM au organizat o intalnire cu cetatenii. Am fost invita sa particip.

Asadar, daca vreti sa vorbim, sa ne lamurim, sa facem planuri, sa ne criticati sau sa ne fluierati, veniti astazi la intalnirea CRIM, de la ora 19, pe strada Dianei 4.

Suport orice fel de intrebare legata de biciclete si infrastructura pentru biciclete.

Daca sunteti printre cei care nu cunosc activitatile desfasurate de OPTAR in ultimii ani, va recomandam sa cititi Ghidul Biciclistului (www.ghidulbiciclistului.ro).

25 septembrie 2013, Strada Dianei 4, ora 19.

DETALII pe FaceBook.

Marian Ivan – membru fondator al OPTAR

——————————–

Dacă locuieşti în Bucureşti şi vrei să militezi pentru drepturile bicicliştilor şi cele ale pietonilor izgoniţi de pe trotuare, te poţi înscrie în grupul Facebook.
Daca nu locuieşti în Bucureşti dar vrei să susţii demersurile bicicliştilor şi pietonilor bucureşteni, te poţi înscrie pe pagina Facebook.
Indiferent de localitatea în care trăieşti, dacă susţii munca noastră, te poţi înscrie ca membru simpatizant al OPTAR. Nu durează mai mult de un minut !
Despre realizările asociaţiei noastre sau ale partenerilor noştri poţi afla dacă te înscrii pe pagina Facebook a OPTAR.
————————————–

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite