FOTO Cum vrea Primăria Capitalei să rezolve haosul de pe Prelungirea Ghencea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cam aşa va arăta Prelungirea Ghencea după terminarea lucrărilor  FOTO PMB
Cam aşa va arăta Prelungirea Ghencea după terminarea lucrărilor  FOTO PMB

Primăria Capitalei vrea să decongestioneze una dintre cele mai aglomerate zone din Capitală - Prelungirea Ghencea - printr-un proiect de amploare - „Penetraţie Prelungirea Ghencea - Domneşti şi Supralargire Bulevardul Ghencea” - aflat în desfăşurare, „în grafic”, potrivit unui comunicat al Primăriei Generale.

Proiectul, însă, este în faza de început, pentru că încă nu s-au făcut expropierile. „Urmează demolările şi începerea efectivă a lucrărilor”, a declarat primarul general, Gabriela Firea. 

„În prezent se lucrează la infrastructura rutieră şi se relochează şi modernizează reţelele edilitare pe tronsonul cuprins între strada Braşov şi Strada Râul Doamnei. În perioada imediat următoare vor fi consemnate sumele aferente exproprierilor pentru tronsolul 2 al lucrării, de la strada Râul Doamnei până la strada Valea Oltului. Urmează demolările pe acest tronson şi începerea efectivă a lucrărilor!”, a declarat primarul general, Gabriela Firea.

Nouă arteră, care va avea aproximativ 6 km, este prevăzută cu cale dublă de tramvai, 2 benzi de circulaţie pe sens, pistă de biciclete cu dublu sens, trotuare şi spaţii verzi între acestea şi partea carosabilă.

Prelungirea Ghencea

Primăria spune că se va mai realiza şi un nod intermodal (tramvai 41, autobuze şi microbuze ale liniilor preorăşeneşti) precum şi o parcare de tip Park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsă, ulterior, până la 500 de locuri, arată digi24.ro. Proiectul începe pe Bulevardul Ghencea, de la Terminalul Tramvaiului 41, traversează intersecţia cu Str. Braşov, se continuă cu Prelungirea Ghencea, se intersectează cu principalele străzi şi se termină la intersecţia cu Centură Municipiului Bucureşti, într-un nod intermodal.

Toate intersecţiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate, iar cele cu străzile Braşov, Valea Oltului şi Râul Doamnei vor fi semaforizate.

Proiectul propus se va corela cu Nodul Rutier de la Domneşti care se află sub coordonarea CNAIR, prin care se realizează legătura cu Centură Bucureşti.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite