Cum vrea Firea să verifice maşinile care plătesc vinieta de Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Firea FOTO Facebook
Gabriela Firea FOTO Facebook

Gabriela Firea a anunţat că, începând de anul viitor, va exista o vinietă de Bucureşti pentru vehiculele care nu sunt înmatriculate în Capitală. Oficialii primăriei au anunţat şi cum se va face verificarea vinietei.

Autoturismele care nu sunt înmatriculate în Bucureşti, la momentul pătrunderii în Capitală, vor trebui să facă dovada că au achiziţionat vignieta Oxigen B (Bucureşti), începând cu 1 ianuarie 2020. Potrivit iniţiativei PMB, taxa pentru a intra în Bucureşti cu un autoturism înmatriculat în alt judeţ va fi de 10 lei pe zi sau 1.900 lei pe an.

De asemenea, nu va fi permis accesul în zona centrală pentru maşinile non-Euro, Euro 1, Euro 2 şi Euro 3. Autoturismele înmatriculate în Bucureşti şi în zona metropolitană Ilfov vor trebui să plătească vinieta Oxigen C (Centru).

Cum vor fi verificaţi şoferii             

Respectarea sistemului de viniete se va verifica prin intermediul unor camere video: 58 de camere pentru zona centrală şi 146 de camere pentru restul oraşului.

„Vinieta va fi electronică şi se va achiziţiona prin intermediul unei aplicaţii, prin SMS şi de la fiecare benzinărie. Acest sistem de monitorizare în ambele zone va cupinde peste 194 de camere. Zona Centrală va avea 58 de camere în 28 de intersecţii, iar zona B va avea 49 de intersecţii cu 136 de camere”, a declarat, miercuri, Mihai Teodorescu, directorul Direcţiei Transporturi din cadrul PMB.

Sorin Chiriţă, city manager, a explicat, de asemenea, că „la fiecare intrare, la fiecare penetraţie din Municipiul Bucureşti vor fi montate camere, conectate la un sistem electronic, care va monitoriza întreg traficul din oraş şi va indentifica numere de autoturisme care vor fi transmise către Poliţia Locală, într-un sistem centralizat”. Amenzile pot veni acasă, la proprietar,  a precizat el. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite