Cum să scapi de rău

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Taximetristul te-a dus pe un drum mai lung şi tu nici măcar n-ai îndrăznit să comentezi? Sau ai comentat şi nu te-ai ales cu nimic? Vânzătoarea de la magazinul din colţ ţi-a aruncat produsele pe tejghea cu o scârbă nemaivăzută? Pensionarii din tramvai te-au călcat pe picioare şi ţi-au reproşat că blochezi ieşirea?

Vecinii de la etajul de deasupra au ascultat manele toată ziua şi toată noaptea şi toată ziua următoare, fără să le pese de bătăile tale disperate în calorifere? Câinele lor şi-a făcut nevoile în faţa uşii tale de câte ori a simţit nevoia, adică de fiecare dată? Ăia de la Antena te-au făcut să îţi pierzi cumpătul tocmai când te hotărâsei să fii zen?

Ţi s-au terminat bateriile ambelor telefoane fix când aveai nevoie mai mare? S-a luat curentul când te uitai la cea mai interesantă scenă din film? Te-ai trezit dimineaţa cu baia inundată şi cu apa ţâşnind dintr-o ţeavă? S-a luat căldura în cel mai friguros weekend? Ai găsit un gândac în mijlocul casei tocmai după ce ai făcut curat? Ţi-a trecut prin cap că tu, tocmai tu, dintre toţi oamenii, habar nu ai ce o să faci în viaţă?

Nu ai mai dormit de trei nopţi şi te-a apucat groaza că nu vei dormi nici în cea de-a patra? Ai pus ceaiul pe foc şi ţi-ai amintit de el peste juma` de oră? Ţi-ai rupt cei mai frumoşi ciorapi în primele zece minute de la plecarea de acasă? Toată lumea a intrat în metrou, numai tu nu, pentru că ţi-e frică de aglomeraţie? Ai respectat reţeta cuvânt cu cuvânt, şi totuşi prăjitura a crescut doar trei centimetri? Ai ales cea mai ploioasă zi din lume să îţi iei în picioare balerinii? A plecat tramvaiul chiar în secunda în care ai ajuns tu în staţie, iar următorul trece peste 30 de minute?

Ai urcat în tren şi ţi-ai dat seama că ai bilet în compartimentul în care doarme un beţiv desculţ? Trenul în care eşti tu e ăla care întârzie de fiecare dată? Coada la care te aşezi la supermarket e mereu aia cu probleme, mereu aia la care se strică ceva? La începutul săptămânii îţi propui să faci o grămadă de lucruri mişto, apoi peste trei secunde e duminică şi nici măcar praful nu ai apucat să-l ştergi? Ai fost la teatru ultima dată acum doi ani, dar treci zilnic pe lângă un mall? Tuturor le plac mâţele, numai ţie, câinii?

Puştii din cartier sunt mai proşti şi mai răi decât prevede legea? Dimineaţa trebuie să calci peste un boschetar ca să ieşi din bloc? Totdeauna când ai de plătit o factură descoperi că mai ai de plătit şi o altă factură? Niciodată la Poştă nu găseşti ce îţi trebuie şi ghişeul la care te aşezi nu e cel potrivit? În fiecare zi îţi mai descoperi câte o boală?

Te-ai gândit zi de zi, undeva, în spatele celorlalte gânduri, într-un cotlon, te-ai gândit cum să scapi de toate aceste rele? Foarte simplu. De fapt, durează cam cât ai clipi. Atât. Puf. Poftim, ai şi scăpat. Gata, ai scăpat de rău. Pentru că ăsta nu-i rău. Răul, răul absolut, răul cu mai multe feţe şi o singură respiraţie, răul ăla mare vei şti când îl vei întâlni. Veţi sta faţă în faţă într-o cameră goală şi vei ieşi de acolo fie întreg, fie nimicit. Restul, toate cele de mai sus, sunt doar minunatele culori ale vieţii. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite